Jégsárkányok lepték el a Városligeti Műjégpályát

Jégsárkány, Kajak-kenu
Péntek este jégsárkányok lepték el a Városligeti Műjégpályát
Vágólapra másolva!
Hatalmas sikerrel zárutl az I. Jégsárkány Kupa, amelyet a Városligeti Műjégpályán rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.

A csípős hideg és a késői időpont ellenére több százan eljöttek az impozáns környezetben, a Vajdahunyad vára tövében tartott rendhagyó eseményre, amelyen a rendezők által biztosított, élekre szerelt sárkányhajókban, speciális evezőkkel versenyeztek a résztvevők, így szezonon kívül is találkozhattak versenykörülmények között a sárkányhajósok.

Péntek este jégsárkányok lepték el a Városligeti Műjégpályát Forrás: mkksz.hu

Összesen 16 csapat nevezett, a négy futamból az első kettő jutott a középdöntőbe, majd rendeztek D, C, B és A döntőt is, végül a váci Dunai Sárkányok győztek.

„Életemben először ültem ilyen jégsárkányban, hatalmas élmény volt

– mondta a Kajak-Kenu Szövetség honlapjának a célbaérés után a győztes csapat egyik tagja. – Sárkányhajózunk, de ez azért más mozgást igényel, a vízen előre teszed a lapátot és húzod magad, itt pedig lökni kellett a hajót. Nagyszerűen éreztük magunkat ezen a csodálatosan helyszínen, köszönjük a szervezőknek! Ha lesz jövőre is ilyen, biztosan eljövünk, hogy megvédjük a címünket."

Patyi Melinda, a sárkányhajó szakág vezetője is elégedetten konstatálta a rendezvény sikerességét.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a sok nevező csapat mellett a nézők is ilyen szép számmal kilátogattak. Maga a jégsárkány két éve létezik, az idén januárban volt belőle először világbajnokság, gondoltuk, megpróbáljuk meghonosítani Magyarországon is, és mivel a vízen elég erősek vagyunk sárkányhajóban is, így reméljük, hogy jégsárkányban is egyre jobbak leszünk.

Magyarországon egyre nagyobb a népszerűsége a sárkányhajózásnak Forrás: mkksz.hu

Felkészülni nem könnyű, hiszen kevés eszköz van még rá Magyarországon, de szeretnénk jövőre is megrendezni az eseményt, hogy legalább versenykörülmények között tudjanak gyakorolni a csapatok."