Vágólapra másolva!
Drámai pillanatokat élt át Szabó Zsolt, a Zengő Motorsport fiatal versenyzője. Ahogy a túraautó-világkupa mezőnyének szinte valamennyi tagja, ő is részese volt az első portugáliai futamon történt tömegbalesetnek. A rajt utáni ütközésben olyan szerencsétlen pozícióban és helyen állt meg a miskolci pilóta Cuprája, hogy csak versenytársai segítségével tudott kimászni, miközben mellette lángolt Thed Björk és John Filippi autója.

"A 12. helyről rajtoltam volna, de eltőtem egy hely kimaradt, így jól tudtam eljönni a rajtnál. Próbáltam Oriolát követni, aztán egyszer csak megindult a dominó, löktek hátulról, oldalról, kiforgattak, én is nekimentem valakinek, valahol Filippi és Björk autója mellett álltam meg, láttam, hogy tűz van mellettem.

Ott középen, a zöld-fekete Cupra a Szabóé:

Próbáltam kinyitni az ajtót, de teljesen beszorultam, lehetetlen volt kinyitni. A jobb oldalon nincsenek gyorskioldók, ott sem tudtam kimenekülni, ekkor már láttam, hogy a többiek kívülről próbálnak segíteni.

Valamit leszedtek Filippi vagy Oriola autójáról, azzal feszegették ki, és törték be a másik oldalt, úgy tudtam végül kimászni. Nem estem pánikba, csak azon gondolkodtam, hogy kijussak valahogy a kocsiból" - mondta a helyszínen az Origónak.

James Thompson volt az egyik, aki segített Szabónak. "Ahogy megláttam, hogy lángolnak előttem az autók, azonnal kiszálltam, és odarohantam, hogy segíteni tudjak. Valahogy betörtük az ablakot, örülök, hogy sikerült mindenkinek épségben megúsznia a történteket. Jól vagyok, de nekem ebből ma már biztosan nem lesz verseny, használhatatlan az autóm" - idézte fel a kaotikus pillanatokat Thompson az Origónak.

A versenyt magyar idő szerint 19.15-kor indították újra, Szabó Zsolt a 15. helyen ért be.