Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Orbán Viktor: Nem akarunk visszafogadni senkit

SEEHOFER, Horst; ORBÁN Viktor
Berlin, 2018. július 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Horst Seehofer német belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke (b2) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b) Berlinben 2018. július 4-én. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Vágólapra másolva!
Magyarország nem tud és nem is akar visszafogadni senkit, de bármikor készen áll segíteni abban, hogy az illegális bevándorlókat visszaszállítsák Görögországba - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Berlinben, a Horst Seehoferrel, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökével, német szövetségi belügyminiszterrel folytatott megbeszélésén.
Vágólapra másolva!

A találkozón, amelyről a Miniszterelnöki Sajtóiroda tájékoztatta az MTI-t, a két politikus egyetértett abban, hogy soha ilyen jók nem voltak a magyar-bajor kapcsolatok. Magyarország és Bajorország széles körű gazdasági együttműködését sikerült a védelemipar területére is kiterjeszteni.

Tárgyalásukon arra jutottak, hogy a kereszténydemokrácia óriási lehetőség előtt áll, mert

az európai polgárok számára egyre világosabb, hogy csak a kereszténydemokraták képesek megvédeni a munkahelyeket, a határokat és Európa kulturális identitását.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Horst Seehofer német belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Berlinben Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A találkozón szó esett a migráció kérdéséről is. Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a magyar álláspont kezdetektől fogva egyenes és őszinte, akkor is, ha kényelmetlen.

A magyar miniszterelnök világossá tette: „nem tudunk és nem is akarunk visszafogadni senkit, de bármikor készen állunk segíteni abban, hogy az illegális bevándorlókat visszaszállítsák Görögországba”.

Orbán Viktor csütörtökön Angela Merkel német kancellárral tárgyal Berlinben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről