Bölöni László polgármester lenne Marosvásárhelyen

bölöni lászló
Vágólapra másolva!
Foglalkoztatja a marosvásárhelyi polgármester-jelöltség gondolata Bölöni Lászlót. A jelenleg a belga bajnokságban edzősködő szakember elárulta azt is, hogy már nem sokáig tervezi, hogy edző maradjon – írja a Transindex.
Vágólapra másolva!

Bölöni László, a legendás labdarúgó és edző erről hétfő délután, a Vásárhelyi Forgatag keretében szervezett pódiumbeszélgetésen beszélt. A beszélgetésnek meghívottja volt a szintén Marosvásárhelyről származó Zsigmond Barna Pál magyar országgyűlési képviselő.

– jelentette ki a 64 éves edző.

Ugyanakkor semmiképpen sem valaki ellen szállna a versenybe:

– jelentette ki Bölöni.

Azt is hozzátette azonban, hogy ehhez nem lenne elég három hónappal a választások előtt Marosvásárhelyre érkezni, hanem folyamatosan ott kellene lenni, az emberek szemébe kellene nézni, és el kellene mondani nekik, hogy pontosan mit is akar.

Bölöni úgy gondolja, hogy

képes lenne az emberek összefogására és az újításra.

Ehhez fiatalokból kellene csapatot építeni, mivel szerinte rengeteg ötlet és dinamika van a vásárhelyi fiatalokban, csak épp ezek gyakorlatba ültetésével vannak nehézségek.

Bölöni László Forrás: AFP

Két éve már felújította marosvásárhelyi lakását, hogy jól érezze magát, ha hazaérkezik, de eddig hiányzott az a cél, amiért érdemes lenne ezt a nagy lépést megtenni.

Később azt is elmondta, hogy nem akar már sokáig edzősködni.

Karrierje

A Marosvásárhelyen született, fogorvosi végzettséggel is rendelkező 108-szoros román válogatott Bölöni László tagja volt a Bajnokcsapatok Európa Kupáját (a BL elődjét) 1986-ban megnyerő bukaresti Steaua labdarúgó csapatának.

A lisszaboni Sporting edzőjeként ő fedezte fel és hívta meg a felnőtt csapatba az akkor 16 éves Cristiano Ronaldót.

Jelenleg a belga bajnokságban játszó Royal Antwerp FC vezetőedzője, ahová 2017 júniusában két szezonra szerződött.