Újonc képviselők csapnak össze a parlamenti idénynyitó előtt

Vágólapra másolva!
Az „Ungár Péter versus Böröcz László” elnevezésű eseményen LMP-Fidesz vitára kerül sor. Téma: a fiatalok helyzete.
Vágólapra másolva!

„Közéleti vita az ifjúság helyzetéről, a fiatalok érdekképviseletéről, a polgári Magyarországról” – így hirdeti legújabb rendezvényét Sinkovics Krisztián elnök és a soroksári Fidelitas.

A csütörtökön Soroksáron megrendezésre kerülő vita pikantériája az lesz, hogy két parlamenti újonc méri össze szavakban az erejét: a fideszes Böröcz László és az LMP-s Ungár Péter.

Nézzük először a csörte kormánypárti résztvevőjét! Böröcz László egyetemi évei alatt kezdett el érdeklődni a közélet és a politika iránt. Pályafutásának első jelentős állomása, hogy 2010-ben önkormányzati képviselő lett a belvárosban, amit négy évvel később sikerült megismételnie. 2014-ben a városrész alpolgármesterének választotta a képviselő-testület, amely pozíciójáról idén lemondott, hiszen az áprilisi országgyűlési választáson listáról parlamenti mandátumot szerzett. Jelenleg a nagyobbik kormánypárt ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak a vezetője.

Ungár Péter versus Böröcz László: a fiatalok helyzetéről és érdekképviseletéről vitáznak a parlamenti újoncok Forrás: Facebook

A fideszes politikus ellenfele az LMP-s Ungár Péter lesz, aki a napokban egy vitaindító írással jelentkezett az Azonnali.hu-n, amelyben erőteljesen kritizálta az ellenzéki pártok kampánybeli kommunikációját. A politikus nyolc éve aktivistaként kezdte a pártban, majd fokozatosan lépett felfele a ranglétrán. 2013-ban a zöldpárt tagja lett, hogy aztán öt évvel később már startvonalhoz álljon a parlamenti voksoláson. Ugyan nem járt sikerrel a budapesti 4-es számú körzetben, hiszen a Fidesz-KDNP jelöltje, Varga Mihály magabiztosan legyőzte, azonban – akárcsak Böröcz – listáról bejutott az Országgyűlésbe.