A Jobbik rákospalotai képviselőjénél is betelt a pohár, kilépett a pártból

Bodó Miklós Jobbik
Vágólapra másolva!
Bodó Miklós négy nappal a vasárnap sorra kerülő XV. kerületi időközi választás előtt döntött így, mert  szerinte elfogadhatatlan, hogy nem indítanak jelöltet a megmérettettésen – derült ki a pályafutását függetlenként folytató politikusnak az Origóhoz eljuttatott közleményéből. Újabb módfelett erős jelzés a pártvezetésnek.
Vágólapra másolva!

„Ahogy Tiszavasváriban, úgy Budapest XV. kerületében sem engedte a Jobbik országos vezetése, hogy a párt saját polgármesterjelöltet indítson, sőt még azt sem támogatták, hogy egy független jelöltet támogasson a helyi szervezet” – ezzel kezdte annak megindoklását Bodó Viktor, a Jobbik XV. kerületi önkormányzati képviselője szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében, hogy miért döntött a pártból való kilépés mellett. Monostori Zsolt korábbi jobbikos képviselő halálával a képviselő-testületbe bejutó Bodó Viktor hozzátette, hogy

Ahogy a fentiekből kitűnik, a politikus lépésének az a pikantériája, hogy a vasárnapi időközin a Jobbik ismét azt az áprilisi választás óta alkalmazott taktikát választotta, miszerint nem indítanak jelöltet. Ezzel hallgatólagosan az ellenzéki pártok jelöltjét támogatják a négy nap múlva esedékes voksoláson, aki nem más, mint a magát civilként és függetlenként pozicionáló, valójában Hajdu László, korábbi DK-s polgármester bizalmasaként számon tartott, és Gyurcsány Ferenc, DK-elnök támogatását élvező Németh Angéla. Bodó közleményéből kiderült, nemcsak ezzel volt problémája:

  • kifogásolta, hogy Dúró Dórának a badacsonyi gyilkossággal kapcsolatos felszólalása alatt a Jobbik kivonult, a fővárosi közgyűlésben pedig megszavazták „a kommunista terrorista” Mandeláról való parkelnevezést.
  • értetlenségének adott hangot, hogy Sneider Tamás és a pártvezetés változást ígért, de azok nem valósultak meg; szerinte ezzel egy következmények nélküli párttá váltak.
  • nem nyerte el a tetszését, hogy a pártelnök ígéretével szemben a belső kommunikáció semmit nem változott, a személyi változások el sem kezdődtek. Elárulta, hogy három hónapja még hitt abban, hogy visszatérnek „az eredeti útra”. Azóta belátta, erre semmi esély.

Bodó kiemelte, hogy a tisztújítás óta határozatképes taggyűlést sem tudtak tartani, így feloszlatni sem tudta magát a rákospalatai csoport. Előrevetítette, hogy a megmaradt tagság jelentős része is ki fog lépni a pártból. Mindezek eredőjeként a következőkre jutott a politikus:

A Jobbik a júniusi tisztújító kongresszusa óta folyamatosan erodálódik, korábban összegeztük, kik hagyták ott az egykori radikális pártot. A folyamatnak továbbra sincs vége: múlt szombaton szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében azt írta a Jobbik zuglói alapszervezete, hogy feloszlatták a csoportot, mert pártjuk nem mondott nemet a magyarellenes Soros-Sargentini jelentésre.