15 millióst kárt okozott az egyik mobilszolgáltatónak a csaló jogász

mobiltelefon
Vágólapra másolva!
A Siófoki Járási Ügyészség vádemelése után a Siófoki Járásbíróság jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt ítélte el azt a jogászt, aki az egyik mobilszolgáltató megtévesztésével jutott nagy értékű mobiltelefonokhoz, amelyeket aztán eladott.
Vágólapra másolva!

A munkahellyel és fizetéssel sem rendelkező férfi az ország több pontján – így Siófokon is – felkereste a mobilszolgáltató értékesítési partnereit.

Hamis iratokkal különböző cégek képviselőjének adta ki magát, ezek nevében több, nagy értékű mobiltelefont vásárolt részletre.

illusztráció Forrás: AFP

A férfi összesen huszonegyszer csapta be a társaság értékesítési partnereit,

amivel a mobilszolgáltatónak közel 15 millió forintos kárt okozott.

A férfit elfogták és letartóztatták. Ügye a Siófoki Járásbíróságra került, ahol jelentős kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalásban és más bűncselekményekben bűnösnek találták.

Öt év börtönre ítélték és öt évre a közügyektől is eltiltották, amellett, hogy köteles megtéríteni a kárt, amit a szolgáltatónak okozott.

Arról is döntöttek, hogy ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig a férfi rács mögött marad. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a védelem enyhítésért fellebbezett.