Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A sorozatban elszenvedett két vereség (Olimpiakosz, Fenerbahce) után mindenképpen nyernie kell a Sopron Basketnek a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában. A B-csoportban szerdán a francia Carolo legyőzte a meglepetéscsapat TTT Rigát, így ha a magyar bajnok megveri a Salamancát, előkelő helyre ugrik a táblázaton.

2018 november végén az idény egyik legjobb játékával nyert 78-70-re a Sopron Salamancában. Akkor azt írtuk, ha ez a teljesítmény megmarad, nagyon szép éve lesz a magyar csapatnak. Januárban azonban nem úgy folytatódtak a dolgok, ahogy megálmodtuk. Bár a francia Carolo ellen iskolajátékkal nyert a Sopron, de aztán Görögországban a csoport nyeretlen csapatától, az Olimpiakosztól is kikapott, majd kiélezett meccsen egy hete 84-80-as vereséget szenvedett a török Fenerbahcétól.

Ekkor úgy látszott, hogy a csoport második helye elérhetetlen lesz, mert a bombaformába lendült TTT Riga simán nyerni tudott Salamancában.

Csakhogy a lettek szerdán 100-75-re kikaptak a francia Carolotól,

míg a Fenert otthonában verte meg 4 ponttal a listavezető Kurszk. Ha a Sopron csütörtök este legyőzi a Salamancát, újra a tabella 3. helyére ugrik.

A wbasket.hu emlékeztet arra, hogy a két klub az elmúlt héten igyekezett reagálni a sérülések, betegségek miatt kialakult helyzetre. Sopronba Honti Kata segít be elsősorban az edzésmunkában, de szükség esetén EL-meccseken is. Salamancában Elin Eldebrink megsérült, de érkezett a világbajnok amerikai válogatott irányítója Jewell Loyd. Emellett edzőváltás is történt: Miguel Ángel Ortega tért vissza a kispadra a spanyol csapatban.

A csütörtöki meccsen óriási szerepe lesz a védekezésnek.

A Salamanca ellen már újra szükség van arra a keménységre, amit a decemberi csúcsidőszakban láthattunk. Egy spanyol alakulat ellen mindig kulcsfontosságú, hogy ne tudják a saját magas ritmusukat hozni támadásban. Szívós védekezést várhatunk a vendégektől, de egyéni képességekben a Sopron egyértelműen felveszi a versenyt. Sőt túlzás nélkül, talán több játékosban van jelen pillanatban benne a mieinknél egy-egy meccset eldöntő extra villanás.

A Sopron-Salamanca mérkőzésről az Origo is beszámol csütörtök este.

Mindent egy helyen az Eb-ről