Jövő hétfőn jön Budapestre az amerikai külügyminiszter

summit diplomacy Horizontal US Secretary of State Mike Pompeo looks on as US President Donald Trump addresses a press conference on the second day of the North Atlantic Treaty Organization (NATO) summit in Brussels on July 12, 2018.  / AFP PHOTO / Brendan
Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter.
Vágólapra másolva!
Budapestre látogat a jövő héten az amerikai diplomácia vezetője – közölte Twitter-oldalán John Bolton, amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az Origo kérdésére azt mondta, hétfőn lesz a találkozó.
Vágólapra másolva!

Budapestre látogat a jövő héten az amerikai diplomácia vezetője – közölte Twitter-oldalán John Bolton, amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az Origo kérdésére megerősítette, hogy jövő hétfőn találkozik Orbán Viktor miniszterelnök és Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a magyar fővárosban.

Bolton az után írt a jövő heti találkozóról Twitterén, hogy a Fehér Házban találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter jövő hétfőn érkezik Budapestre Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Bolton szerint ez a találkozó nagyszerű előkészülete volt Mike Pompeo külügyminiszter jövő heti útjának, és a két ország idei közös céljainak.