Minden úszó kedvére kondizhat a Duna Arénában

agrár juhász lajos tanszékvezető mék
Vágólapra másolva!
Az év elején tett ígéretnek megfelelően február második hetére elkészült a Duna Aréna második számú erősítőterme, így a magyar úszóválogatott itt edző tagjai immár teljesen a saját időbeosztásuk szerint használhatják a létesítményt - olvasható a Magyar Úszó Szövetség közleményében..

Szerdától két erősítő terem várja a Duna Arénában tréningező magyar úszóválogatottakat, a különböző klubok színeiben készülő klasszisoknak így nem szükséges egymáshoz igazítaniuk a szárazföldi edzéseket.

Az új edzőterem Forrás: MÚSZ/Derencsényi István

„Örömmel tölt el, hogy olimpikonjaink teljesen zavartalanul készülhetnek a világ jelenlegi legjobb úszólétesítményeként emlegetett Duna Arénában, amely most egy kicsit még tovább fejlődött – mondta a terem megnyitása alkalmával Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke. – Mivel

létrehoztunk egy második tornatermet is a Nemzeti Sportközpontok közreműködésével. Ez kiemelten fontos, hiszen megfelelő szárazföldi edzés nélkül ma már nem lehet eredményt elérni a medencében. Azon voltunk, hogy ennek a teremnek a felszerelése méltó legyen a kor és a sportág sajátosságaihoz, és ha további újításra, eszközökre vagy gépekre lenne szükség, természetesen azokat is beszerezzük."

Hosszú Katinka továbbra sem közösködik

Béke van, közös edzés továbbra sincs a Duna Aréna konditermében. Hosszú Katinka továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy délelőttönként kizárólag klubja, az Iron Swim használhassa a fővárosi Duna Aréna edzőtermét, vagyis más egyesületek versenyzői hat és fél kilenc között nem kondizhatnak ott, ha a háromszoros olimpiai bajnok úszónő is ott van - írja a Blikk.

Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok Kapás Boglárka elmondta: „Nekünk itt eddig egy négy-öt bordásfalból álló tornateremben kellett megoldanunk a szárazföldi edzést. Most nagyon boldogak vagyunk, hogy megkaptuk azt, amire szükségünk volt."

Wladár Sándor szerint minden adott a jó felkészüléshez Forrás: MÚSZ/Derencsényi István

A világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Verrasztó Dávid közölte: „Minden reggel hatkor itt kezdünk, nagyjából két órát töltünk itt, bizonyos időszakban a szárazedzések a felkészülésünk harminc-negyven százalékat teszik ki. Tizenöt évig edzettem a Komjádiban, ez a tornaterem ahhoz képest szuper, minden ami kell, itt van!"

Kapás Boglárkáék joggal örülhetnek Forrás: MÚSZ/Derencsényi István

A 2018-ban a legjobb magyar férfiúszónak választott, Eb-aranyérmes, háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Milák Kristóf megjegyezte: „Szeretnénk tartani a szintet a hozzánk hasonló, vagy nálunk erősebb versenyzőkkel, márpedig ez a világszínvonal. Ehhez pedig alap, hogy egy ilyen jól felszerelt tornateremben készülhessünk."