Ettől a titkos hozzávalótól lesz igazán finom a sült burgonya

főzés, krumpli
Vágólapra másolva!
Krumplit sütni bárki tud, ám igazán jó krumplit sütni csak kevesen. Számtalan receptet és technikát ki fogunk próbálni, mire végre sikerül elkészíteni a tökéletes sült burgonyát. Íme egy újabb, amely viszont nagy eséllyel válik a kedvencünkké.
Vágólapra másolva!

Számos különböző módon készíthetjük el a burgonyát, például előfőzhetjük vagy betehetjük a mikróba,

mi most mégis csak a sütőre fogunk koncentrálni.

Ehhez csupán egy kilogramm krumplira, olívaolajra, sóra, borsra és alufóliára lesz szükségünk. Na, meg persze egy titkos hozzávalóra, amennyiben szeretjük az ízek játékát.

Dörzsöljük be olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk! Forrás: Shutterstock

Amint előkészítettük a hozzávalókat, melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Mossuk meg a burgonyát meleg vízben, hogy minden szennyeződés lejöjjön róla. Azután töröljük meg papírtörlővel, és szurkáljuk meg néhányszor villával a felszínét.

Minél mélyebbre szúrunk, annál jobb, mert így a krumpli egyenletesebben fog sülni.

Dörzsöljük be olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk. Ó, és ne felejtsük el a titkos hozzávalót! Érdemes egy kis foghagymával is átdörzsölni a külsejét,

így még ízletesebb lesz a végeredmény.

Végül béleljünk ki alufóliával egy tepsit, tegyük rá a burgonyát, és süssük 45 percig. Ha letelt az idő egy kés vagy egy villa segítségével ellenőrizzük, hogy teljesen átsült-e.

Ezután már csak fel kell tálalnunk olyan feltéttel, amilyennel szeretnénk. Jól illik hozzá például a sajt, a vaj, a tejföl, a görög joghurt, egy friss saláta vagy párolt zöldségek.