Magyar színekben úszhat a vb-n Cseh és Milák legyőzője

Szabó Szebasztián
Debrecen, 2019. március 30. A későbbi győztes Szabó Szebasztián a 100 méteres pillangóúszás döntőjében az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 30-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Akár már a júliusi kvangdzsui világbajnokságon magyar színekben állhat rajtkőre a zentai Szabó Szebasztián. 

A Bors információi szerint a jelenleg szerb színekben versenyző kiváló pillangózó egyesülete, a Győri Úszó SE már átküldte a sportoló "magyarosítási" kérelmét a Magyar Úszó Szövetségnek, amit az tudomásul vett, így magyar részről nincs akadálya a honosításnak, igaz a szerb szövetséggel még egyeztetni kell a váltás ügyében, amennyiben valóban valamennyi érintett ezt szeretné.

Lehet, hogy már a nyári vébén is láthatjuk magyar színekben Szabó Szebasztiánt? Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Szabó Szebasztián a március végi debreceni országos bajnokságon nem kis meglepetést keltve 50 és 100 méter pillangón is az első helyen végzett a bombaerős, a többek között Cseh Lászlót, Milák Kristófot, Kenderesi Tamást és Biczó Bencét is felvonultató mezőnyben. A hosszabb távon ráadásul 51:34 másodperces ideje a világ idei második legjobb eredménye, csak az orosz Andrej Minakov (51:12) tudott ennél jobbat.

200 méter pillangón nem veszélyezteti a már biztos kvangdzsui induló Cseh, Milák kettős helyét, ugyanakkor a 4x100-as váltókban helye lehet a fiatal úszónak.

Ugyancsak téma a másik zentai klasszis, Szilágyi Csaba "átigazolása" a szerb válogatottból, aki ráadásul az itthon jelenleg kissé lyukasnak számító mellúszásban jelentene nagyon komoly erősítést a magyar csapatnak.