Vágólapra másolva!
Az Ajax fiatal sztárjának, Frenkie De Jongnak a megszerzése után az FC Barcelona egy újabb holland ifjút igazolt. Hogy pontosan miért, azt viszont nem könnyű megindokolni.

Már tény, hogy júliusban csatlakozik az FC Barcelona keretéhez az Ajaxtól megszerzett fiatal középpályás, Frenkie De Jong, akiért nem sajnált 75 millió eurót Amszterdamba utalni a katalán csapat.

A barcelonai Mundo Deportivo sportlap információi szerint azonban ezzel még nem zárult le az üzlet, ugyanis a B csapatba leigazolták Mike van Beijnent, aki 9 meccsen játszott a NAC Breda U21-es csapatában, néhány barátságos meccsen labdába rúgott a PSV U19-es együttesében, míg az Ajax U20-as gárdája nem tartott rá igényt. Lejáró bredai szerződése után ingyen költözhet Barcelonába.

De, ha ennyit tud, akkor mégis miért kellett ő Barcának, ahol azért nem szoktak híján lenni a tehetségeknek? A választ talán ott kell keresni, hogy a fiatalember nevelő apja, bizonyos Ali Dursun, aki történetesen Frenkie De Jong ügynöke. Van Beijnen két évre szóló szerződést kapott, a kivásárlási ára pedig 100 millió euró...

De Jong és Van Beijnen csapattársak voltak a Willem II ifi csapatában, itt látta őt meg Dursun, és vette a szárnyai alá a tehetséges játékost.