Vágólapra másolva!
Az Újpest FC csapatkapitányának, Litauszki Róbertnek nem sok esélye volt arra, hogy a nyári szünetben feltöltődjön. A lila-fehérek középső védője Ciprusra utazott nyaralni a családjával, de agyvelőgyulladás miatt kórházba került a kislánya, aki elfelejtett beszélni, elvesztette a koordinációs képességét, és járni sem tudott.

„A családdal elutaztunk Ciprusra, ahol a pihenés végéhez közeledve a kislányom lebetegedett. Először úgy tűnt, hogy egy hasmenéses-hányásos vírust kapott el, de később

Kapott gyógyszereket és infúziós kezelést is, mert egyre súlyosabb lett az állapota” – mondta az Újpest FC honlapjának Litauszki Róbert.

Litauszki Róbert, az Újpest FC csapatkapitánya Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezt követően úgy döntöttek, inkább itthon folytatják a kezelést. A budapesti Szent László Kórház infektológiai osztályán kiderítették az orvosok, hogy Litauszki kislánya rota enkefalitisz vírussal fertőződött, majd ebből következett egy agyvelőgyulladás is.

„Emiatt elfelejtett beszélni, és elvesztette a koordinációs képességét is, nem tudott járni. Rendkívül nehéz napok voltak, rengeteg vizsgálat,

vérvétel, agyvízvétel, altatások, temérdek megpróbáltatás érte a kislányom, négy-öt napig teljesen élettelenül feküdt, nem tudtuk, mi lesz ebből az egészből. Összesen két és fél hetet töltöttünk a kórházban, a feleségemmel minden pillanatban ott voltunk a kislányunkkal, szerencsére az első hét után visszajött a beszéd neki, majd olyan tíz nap után újra tudott járni. Nagyon örülünk annak, hogy teljes mértékben fel tud épülni, mert még az elején az is benne volt, hogy nem feltétlenül lesz ez így” – tette hozzá az Újpest FC csapatkapitánya, aki köszönetet mondott a Szent László Kórház orvosainak és nővéreinek, hogy mindenben segítettek, és meggyógyították a kislányát.