Vágólapra másolva!
Újabb dobogós helyet szerzett Kiss Norbert a kamion-Európa-bajnokságon, miután hazai környezetben, a Hungaroringen a vasárnapi első futamon a harmadik helyen végzett. A kétszeres Európa-bajnok versenyző sorozatban hatodszor állhatott dobogóra saját közönsége előtt.

Az időmérő és a futam között nagyon esett a Hungaroringen, ami kedvezhetett volna a negyedik helyről induló Kiss Norbertnek, a vizes pályán ugyanis sokkal jobban előjön a pilóták közötti képességbeli különbség, míg a technikai differencia háttérbe szorul. Végül nem volt szerencséje, az eső a rajtig elállt, és a pálya is elkezdett száradni.

A rajtrácson Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, valamint Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász is sok sikert kívánt a magyar pilótának.

A felvezető kör alatt nem sikerült összeállnia a mezőnynek, ezért még egy formációs körre elmentek a kamionok, a megismételt rajt pedig nem kedvezett a kétszeres Európa-bajnok versenyző. A címvédő Jochen Hahn rettentő rutinosan jött el a pole pozícióból, mindenkitől el tudott szakadni, mögötte az első körökben Sascha Lenz támadta Steffi Halmot, Kiss Norbert a negyedik helyen haladt.

A verseny közepe felé úgy tűnt, a Tankpool24 versenyzője fel tud zárkózni az élen haladó hármasra, de ahogy száradt a pálya, úgy lassult a Mercedese.

Ennek köszönhetően feljött rá a spanyol Antonio Albacete, aki keményen támadta Kisst. A 9. körben aztán Lenz agresszivitása megbosszulta magát, és kicsúszott a harmadik helyről, azaz Kiss Norberté lett a pozíció, miközben próbálta lerázni Albacetét.

Kiss Norbert az első forduló után a másodikban is felállhatott a dobogóra Forrás: Origo

A végén sikerült visszavernie a spanyol támadását, és beért a harmadik helyen! Hahn második győzelmét aratta a hétvégén, Steffi Halm lett a második, Kiss Norbertnek pedig nem szakadt meg az öt éve tartó sorozata, azaz ismét felállhat a dobogóra a Hungaroringen!

A második versenyen a szabályok értelmében fordított sorrendben állt fel a rajtrácsra az első futam első nyolc helyezettje, azaz Kiss Norbert a hatodik helyről indult. Sajnos néhány kör alatt a két sokkal erősebb Iveco, azaz Hahn és Halm is megelőzte a magyar versenyzőt. Adam Lacko viszont kiesett, így Kiss a futam első részében a hetedik helyen haladt, miközben óriási csatát vívott Lenzcel.

Közben utolérték a pole-ból induló, folyamatosan visszaeső Jamie Andersont, akit aztán a hatodik körben Kiss megelőzött.

A nagy harcban azonban megsérült a Mercedes eleje, de ez sem okozott gondot, sikerült maga mögött tartania Lenzet, és megőrizte a 6. helyet a kockás zászlóig. A negyedik mogyoródi futamot Andre Kursim nyerte Rene Reinert és Antonio Albacete előtt.

Kiss Norbert a hungaroringi hétvégét sorrendben egy hatodik, egy ötödik, egy harmadik és még egy hatodik hellyel zárta, azaz mindegyik futamban pontszerző helyen végzett.

Folytatás július 6-7-én a Slovakiaringen.