Itt a legújabb őrület, a Harry Potter mobilos játék

Harry Potter: Wizards Unite
Vágólapra másolva!
Alig egy hete bemutatkozott a Harry Potter: Wizards Unite nevű mobilos játék az Egyesült Államokban és Ausztráliában, mától viszont már 140 országban, köztük Magyarországon is elérhető és kipróbálható.
Vágólapra másolva!

A Niantic, a nagysikerű Pokemon Go készítőjének legújabb játéka a Harry Potter rajongókat kívánja megszólítani. A játékmenet a már megszokott, sétáláson és a virtuális valóságon alapszik.

A játékosok különböző szörnyeket és ellenségeket győzhetnek le, miközben folyamatosan fejlődnek.

Ismét a sétáláson a hangsúly, hiszen bizonyos tárgyakhoz csak úgy juthatunk hozzá, ha 2, 5 vagy 10 kilométert teszünk meg lábon a ládák kinyitásához. Ráadásul a Harry Potter: Wizard Unite elődjéhez hasonlóan jutalmazza azokat, aki sok új helyre jutnak el.

A különböző szörnyek és tárgyak nemcsak a telefonon látható térképen jelennek meg, hanem a kamera bekapcsolásával, a kiterjesztett valóság által a képernyőn is visszaköszönnek. A készítők azt ígérik, hogy lesznek majd különböző limitált ideig tartó események is, ahol majd különleges és ritka szörnyeket lehet begyűjteni.

Harry Potter: Wizards Unite Forrás: Harry Potter: Wizards Unite

Ahhoz, hogy a játékosok folyamatosan visszatérjenek, a Niantic napi jutalmakat is ad, amelyeket a játékos akkor kap meg, ha teljesíti az adott küldetéseket.

Természetesen innen sem hiányozhatnak a mikrotranzakciók, hiszen a Pokemon Go valóságos aranybánya volt a készítő számára.

A ládák kinyitásához kulcs kell, ezekből tudunk venni négy darabot 350 aranyért (játékon belüli pénz). Aranyat viszont az esetek döntő többségében csak valós pénzért lehet vásárolni. Az S.O.S Kit névre hallgató kezdő csomag például 699 forint, ebben pedig többek között 425 aranyat is tartalmaz.

Persze nem kötelező költeni, hiszen a Pokemon Gonál is meg lehetett oldani ingyenesen, erre vannak a kijelölt pontok, ahol néhány percenként ingyen kaphatunk különböző tárgyakat, varázsitalokat, ételt vagy éppen energiát.