Kölcsönkocsival szállították a szemetet más földjére

Vágólapra másolva!
Kölcsönkért autóval fuvarozta háztartási hulladékaikat egy idegen ember szántóföldjére egy kalocsai testvérpár. A tulajdonos észrevette a kocsit, és feljelentést tett a rendőrségen. A rendőrök a napokban befejezték a nyomozást, az iratokat átadták az ügyészségnek. - írja a kalohirek. 
Vágólapra másolva!

Kölcsönkért autóval, más földjére fuvarozta a szemetet egy testvérpár tavaly májusban Kalocsán. A rendőrök a napokban befejezték a nyomozást, az iratokat átadták az ügyészségnek.

2018. május 4-én délután bejelentés érkezett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy

idegen emberek egy kalocsai utca végén lévő mezőgazdasági területre nagy mennyiségű szemetet szállítottak.

A telek tulajdonosa ugyan nem érte tetten a két férfit, ám látta az autót és a hozzá kapcsolt utánfutót, amivel a szemetet az ő földjére szállították.

A rendőrök kiderítették, hogy a testvérpár egy autót kért kölcsön egy rokontól, a nyagyszülőknek pedig azt állították, hogy háztartási hulladékot szállítanak el a szeméttelepre, ami nem volt igaz:

A háztartásban összegyűlt használhatatlanná vált tárgyakat, többek között szőnyeget, üvegeket, műanyag palackot, festékes dobozokat és textíliát öntötték le a termőföld szélén.

A rendőrök

a 28 éves férfit és 23 éves öccsét kihallgatták

hulladékgazdálkodás szabályainak megsértése miatt.

A testvérpár szabadlábon védekezhetett, bűnösségüket elismerték, és gondoskodtak a szemét elszállításáról is.