Vágólapra másolva!
1-1-et játszott a DVSC labdarúgó-csapata az albán Kukesi ellen az Európa-liga-selejtező első fordulójának a visszavágóján. Az albánok vezetést szereztek az első félidőben, amit az 58. percben Szatmári kiegyenlített. A Debrecen 4-1-es összesítéssel jutott tovább és a következő körben az olasz Torino ellen játszik.

Albániába utazott DVSC csapata az El-selejtező első fordulójának visszavágójára. Az első találkozón a Loki magabiztos 3-0-ás győzelmet aratott és bizakodva várhatta a továbbjutást. Herczeg András az alábbi felállásban küldte pályára a csapatáta második találkozón:

A Kukesi veszélyes támadásokkal kezdte a mérkőzést, Nagy Sándornak többször is játékba kellett avatkoznia.

A 17. percben megszerezte a vezetést az albán csapat, egy előreívelt labdát Valon Ethemi két pattanás után a debreceni kapuba lőtt (1-0).

A 35. percben jegyezhettük fel a következő helyzetet, a Kukesi támadója Rroca helyezett vendégek kapuja fölé. A 40. percben kezdett el hatékonyabban támadni a Loki, a félidő vége előtt Trujics és Varga is kellemetlen lövéssel jelentkezett.

Zsóri Dániel (b) és Kusnyir Erik is sokatt tett a DVSC továbbjutásáért Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A második játékrészben nehezen találtak egymáson fogást a csapatok, főleg a középpályán zajlott a játék.

Az 58. percben azonban egy baloldali beadást követően Szatmári kapcsolt a leggyorsabban és közelről a kapuba lőtt (1-1).

A Kukesinek már négy gól kellett a továbbjutáshoz, ennek megfelelően a 60. perctől folyamatosan támadott az albán csapat. Sok sikerük nem volt, mert a Loki középpályás védekezése és a védelme kiválóan működött.

A DVSC megőrizte a döntetlent a mérkőzés végéig és 4-1-es összesítéssel továbbjutott. A következő körben az olasz élvonal, a Serie A 7. helyezettje, a Torino lesz a hajdúságiak ellenfele.

Európa-liga, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
FK Kukesi (albán)-Debreceni VSC 1-1 (1-0)
gólszerzők: Ethemi (17.), illetve Szatmári (58.)
továbbjutott: a Debrecen 4-1-es összesítéssel.