Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton, a legmagasabban jegyzett magyar teniszező visszatér a Davis-kupa-válogatottba, ami hozzájárulhat, hogy rendeződjön a viszony közte és a Magyar Tenisz Szövetség között. A döntése egyben azt jelenti, hogy Köves Gábor szövetségi kapitány csapata a legerősebb összeállításban léphet pályára az ukránok elleni, budapesti találkozón szeptemberben.

Fucsovics Márton, a legmagasabban jegyzett magyar teniszező

pályára lép az ukránok elleni budapesti találkozón szeptemberben.

Ennek köszönhetően a magyar csapat a legerősebb összeállításban szerepelhet, a magyar szurkolók pedig hosszú idő után újra láthatják Fucsovicsot hazai pályán versenyezni – derül ki a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) közleményéből.

Fucsovics Márton visszatér a Davis-kupa-válogatottba Forrás: AFP/William West

"Szeretnék segíteni a csapatnak, hogy jövőre legyen esélyünk kijutni a 18 csapatos világbajnokságra és

- mondta Fucsovics Márton a döntése hátteréről.

„Nagyon örülünk Marci döntésének. A visszatérése mindenképp előrelépést jelent, és

reméljük, hogy a közte és a szövetség közötti fennmaradó további nyitott kérdéseket is sikerül megnyugtatóan rendeznünk.

Úgy gondoljuk, hogy a magyar tenisz elsődleges érdeke, hogy a legjobb hazai játékos játsszon a nemzeti csapatban, és örülünk, hogy a visszatérésével új időszámítás indulhat e tekintetben is. A szövetség reméli, hogy a Davis-kupa válogatott, illetve Marci olimpiai kvalifikációs tervei is sikerrel járnak majd" – mondta Szűcs Lajos, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke.