Hat métert zuhant két fiatal a Lánchídnál

Vágólapra másolva!
Csaknem belehalt két fiatal a bulizásba: hat méterről zuhantak le a rakpartra a Lánchíd tövében vasárnap éjfél körül.
Vágólapra másolva!

A Pontoon nem akart nyilatkozni a Ripostnak arra hivatkozva, hogy nem vállalnak felelősséget a balesetért, mivel az közterületen történt. Eközben olyan képekkel reklámozzák, amelyeken több tucat ember üldögél életveszélyes helyzetben a hatméteres mélység fölött.

Minden este több százan mennek bulizni a szórakozóhelyre és táncolnak néhány méterre a szakadék fölött.

A magyar fiú és külföldi barátja is itt szórakozott, amikor megtörtént a baleset.

- mondta el egy szemtanú a Ripostnak.

Egy budapesti polgárőr, Kardos Márton arról beszélt, hogy éppen a rakparton haladtak, amikor meglátták a katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentő fényjelzését, úgyhogy azonnal félreálltak és odarohantak, hogy segítsenek.

A mentősök a súlyosan és a könnyebben megsérült fiatalt is kórházba vitték, miután a helyszínen ellátták őket.

A lap úgy tudja, hogy a magyar fiú sérült meg súlyosan.

A katasztrófavédelem szakemberei szerint alapesetben mindig az adott hely a felelős a vendégei épségéért, de azt is elmondták a Ripostnak, hogy nem lehet minden közterületet elbarikádozni Budapesten. A rendőrség pedig azt válaszolta az esettel kapcsolatos kérdésre, hogy ez nem az ő hatáskörük.

Egyébként a turisták miatt már több turisztikai látványosságot el kellett barikádozni. Például az Alagút fölötti részt, ahol a 30-40 méteres mélység fölött üldögéltek. 1997 és 2013 között hat ember halt meg ezen a területen, mind amiatt, mert a mélybe zuhantak. Azóta korlátok kerültek fel ide, hogy a turisták ne kerüljenek életveszélybe. A Lánchídra is barikádot kellett emelni, mivel a hídra is rendszeresen felmásztak.