Vágólapra másolva!
Az ausztráliai Perthben rendezett világbajnokságon büntetőrúgások után kapott ki a magyar minifutball-válogatott Románia ellen pénteken, így a negyedik helyen végzett. A találkozót követően a mérkőzés főszereplői nyilatkoztak az Origónak.

Munkatársunk helyszíni jelentése Perthből, Ausztráliából.

Nagy Lajos szövetségi kapitány elmondta, nagyon büszke a csapatra, és kiemelte, hogy folyamatosan fejlődik a magyar kispályás labdarúgás, így ha sikerül együtt tartani a válogatottat, akkor a jövő évi Eb-n akár még nagyobb reményekkel léphetnek pályára.

Nagy Lajos összeségében pozitívan értékelte a vb-t Forrás: Origo

„Az első érzés a csalódottság, mivel nagyon szerettük volna ezt a bronzérmet. Nagy levegővétel után teljesen pozitívan értékelem ezt a világbajnokságot.

Ha valaki azt mondja a vb előtt, hogy benne leszünk az első négyben, azt azonnal aláírom. Ez így is nem várt, szép eredmény. Ami még ennél is fontosabb, hogy a magyar kispályás labdarúgás lépésről lépésre fejlődik. Két éve ugyancsak a románokkal játszottunk, akkor az Eb-bronzmeccsen, és bár büntetők után mi nyertünk, ott alig volt nálunk a labda, alárendelt szerepet játszottunk és kivédekeztük a meccset. Most az első tíz percet leszámítva teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a világ egyik legjobb csapatának. Sőt, azt mondom, hogy nekünk voltak a nagyobb helyzeteink. A srácok évről évre nemzetközi kupában szerepelnek, a válogatottban is bizonyíthatnak, ez pedig a kispályás foci fejlődését szolgálja.

Az Országos Mini-Futball Szövetség négy éve alatt sokat sikerült fejlődni, és közel vagyunk ahhoz, hogy tényleg a világ legjobb csapata legyünk. Nagyon büszke vagyok a srácokra,

akik nem csak a szívemhez nőttek, de a játékukkal a semleges nézők szívébe is belopták magukat. Olyan bronzmeccset játszottunk, ahol csodálatos volt nézni a játékosokat. Le a kalappal előttük, nem is kívánhatnék jobb csapatot. Nyilván szeretnénk együtt tartani a csapatot, jövőre az Eb-n pedig talán még nagyobb reményekkel indulni."

Tajti Bence kiválóan védett a románok ellen, de most ez is kevés volt a sikerhez Forrás: Origo

Tajti Bence szerint akár több is lehetett volna belőle, mint a negyedik hely, de nem lehetnek csalódottak így sem.

de ezekből nem sikerült betalálni. Végig azt éreztem, hogy döntetlen szagú a találkozó, végül sajnos a büntetőkből nem mi jöttünk ki jól. Pozitívan értékelem a szereplésünket, mert amikor elindultunk, senki nem gondolt ilyen eredményre. Nem tudtuk, hogy az ellenfelek milyen játékerőt fognak képviselni. Persze akár lehetett volna belőle több is, de nem szabad csalódottnak lennünk. Sajnos most ez így alakult" – árulta el a meccs hőse, aki büntetőt is védett a rendes játékidőben.