Vágólapra másolva!
A Labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának a Ferencváros a legnagyobb nyertese, miután idegenben 2-1-re legyőzte a listavezető MOL Fehérvár FC csapatát. A bajnoki címvédő Fradi nyolc nap alatt legyőzte az ősi rivális Újpestet, az Európa-liga csoportjának legerősebb csapatát, az orosz CSZKA Moszkvát, és az NB I listavezetőjét, a szintén bajnoki címre törő Fehérvárt. A Ferencváros mellett érdemes még szót ejteni a Puskás Akadémiáról és az Újpestről is. A felcsúti csapat hét meccs óta veretlen az NB I-ben, az újpestiek meg mintha elfelejtettek volna gólt lőni. Az NB I 10. fordulójának összefoglalója.

A Fradi nyerte az ősz rangadóját

Sigér Dávid duplájának és Dibusz Dénes bravúrjainak köszönhetően a Ferencváros 2-1-re győzött a sóstói MOL Arénában a Fehérvár ellen, így Szergej Rebrov csapata pontszámban beérte a listavezető piros-kék együttest.

„Mindig mindenre a lehető legjobban kell reagálnom

– nyilatkozta Dibusz Dénes a Fradi honlapjának. - Szerencsére most is sokszor jól kaptam el az ütemet, persze sajnálom, hogy nem tudtunk kapott gól nélkül zárni, de nagyon örülünk a három pontnak, főleg egy ilyen megterhelő hét után. Nagyon nehéz volt az utolsó negyedóra, de küzdöttünk, és behúztuk a győzelmet.

Egy kapus karrierje sokban hasonlít például a csatárokéra, hiszen vannak kevésbé jó, és vannak nagyon jó időszakok. Sokszor szerencse kérdése is, hogy azok a védések, amiken meccsek múlhatnak, mennyire jönnek be. Az utóbbi időben ezek sikerültek, remélem, ez így marad a következő hetekre is" – tette hozzá a magyar válogatott kapus, aki az Újpest, a CSZKA Moszkva majd a MOL Fehérvár elleni rangadón is a Fradi legjobbja volt.

„Sosem szeretek kiemelni senkit, persze Dénes nagyon jól teljesített. De nemcsak Dénes érdemel dicséretet, hanem mindenki, hiszen nagyon keményen dolgoztak a játékosok – ezt már Szergej Rebrov, a Fradi edzője mondta a lefújás után.

Nagyon nehéz egy hét alatt három mérkőzést játszani. A csapat ma igazi karaktert mutatott. Óriási köszönettel tartozunk a szurkolóinknak, hiszen láthattuk, hogy rengetegen kísértek el minket, és milyen szinten buzdították az együttest. Kemény meccsek után vagyunk, amelyeken sok erőt vesztettünk, de nagyon fontos volt ez a győzelem, és ez a három pont" – tette hozzá az ukrán szakember.

A duplázó Sigér Dávid ezúttal is szerényen nyilatkozott. Önmaga helyett a csapata mentalitását emelte ki, és a két gólja ellenére úgy érzi, Dibusz Dénes volt a meccs embere.

A zöld-fehérek ezzel pontszámban beérték a 22-22 pontos Fehérvárt és Mezőkövesdet, de egy meccsel kevesebbet játszottak.

Marko Nikolics, a MOL Fehérvár FC vezetőedzője úgy érzi, Dibusz Dénes jelentette a két csapat közötti különbséget.

„Ma este mi voltunk a jobb csapat, semmi rosszat nem tudok mondani a játékosaimra, az ellenfelünknek volt egy fantasztikus Dibusz Dénese a kapuban,

ráadásul a semmiből is gólt tudnak szerezni, támadásban is minőségi játékosaik vannak. Az eredményben ez jelentette ma a különbséget, de ha az összképet nézzük, a helyzetek, lövések számát, nem érdemeltünk vereséget. Az eredmény miatt csalódott vagyok, a teljesítményünk miatt nem. Tapasztalatra van szükség, hogy megnyerd az ilyen meccseket, sok fiatal játékosunk van, ez jelentős különbség az előző szezonhoz képest, amikor több meccset is a rutinnak köszönhetően húztunk be – mondta az M4Sport kamerája előtt a szerb szakember, aki a játékvezetéssel korántsem volt elégedett.

Marko Nikolics, a MOL Fehérvár edzője Forrás: molfehérvárfc.hu

Meg kell jegyeznem, az első félidőben volt pár vitatható ítélet, volt egy tizenegyes, amit nem kaptunk meg és egy piros lap is elmaradt, amikor öt méterre tőlem rúgták meg a játékosomat úgy, hogy a labda ott sem volt."

El van átkozva az Újpest?

Az Újpest FC - csakúgy, mint egy héttel ezelőtt a Fradi elleni derbin - ezúttal rengeteg helyzetet dolgozott ki, gólt azonban ne tudott lőni az újonc Zalaegerszegnek, így három mérkőzés óta nyeretlen az NB I-ben.

„Néhány játékosom azt képzelte, jobbak annál, mint valójában.

Nem voltunk jók, nem működtünk csapatként, játékosaim nem értették meg egymást. Az egy pont nem elég, csalódott vagyok, pedig a múlt hét után azt gondoltam, jó csapat vagyunk.

De ha a játékosaim nem értik azt meg, hogy minden meccsen ki kell köpniük a tüdejüket, rohanni kell, küzdeni kell, akkor valami még mindig nem stimmel" - mondta a lefújás után Nebojsa Vignjevics, az Újpest FC edzője.

Dr. Dobos Barna, az újonc ZTE edzője úgy érzi, csapata Újpesten hagyott két pontot.

„Mindenképpen értékes az Újpest otthonában pontot szerezni,

az első félidőben viszont olyan ziccereket alakítottunk ki, amelyeket értékesítenünk kellett volna, és kell a jövőben is. A második félidőben az Újpest erőteljesebben próbált támadni, volt, amikor beszorítottak minket, de nekünk is voltak olyan lehetőségeink, amivel eldönthettük volna a mérkőzést."

Szárnyal a Puskás

A Puskás Akadémia egygólos győzelmet aratott Kisvárdán. A felcsútiak immár hét meccs óta veretlenek a bajnokságban, ebben az időszakban ez volt az ötödik sikerük.

- nyilatkozta Dajka László, a vesztes csapat edzője a lefújás után.

„Örülök, hogy a csapat taktikusan játszott, nem kaptunk gólt ellentámadásból, a második félidőben leszakadt a félpálya" – mondta Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője.

Már nincs idegenben nyeretlen csapat az NB I-ben

A Diósgyőr 2-1-re győzött a Paks vendégeként, ezzel a mostani idényben először szerzett pontokat idegenben. A DVTK eddig mind a négyszer kikapott vendégként, mostani sikere pedig azt jelenti, hogy már nincs idegenben nyeretlen csapat az NB I-ben. A DVTK 11 bajnoki meccs után győzött ismét idegenben, legutóbb februárban, a MOL Fehérvár FC vendégeként tudott nyerni.

„Az első gólig jól játszottunk, utána viszont nem a második gólt akartuk megszerezni, hanem nem akartunk gólt kapni. A második félidő egy élvezetes mérkőzés volt - mondta a lefújás után Feczkó Tamás.

Egyelőre ebből élünk, amikor gördülékenyebb lesz a támadójátékunk, nyugodtabbak leszünk a kapu előterében, akkor majd abból rugdossuk a gólokat. Nagyon bízom benne, hogy jövő héten visszatérnek a szurkolóink, és közösen még erősebbek leszünk. És akkor a mérkőzés után nem csak az öltözőben, hanem a szurkolótáborral közösen is ünnepelhetünk" – tette hozzá a DVTK edzője.

A Paks saját közönsége előtt harmadszor, egymás után másodszor kapott ki.

„Feszült a csapat, ilyen helyzetben sokkal többet kell mutatni, de ez nem sikerült.

– mondta Tomiszláv Szivics az M4Sportnak.

Tomiszláv Szivics csapata egy pontra van a kiesőzónától Forrás: paksifc.hu

"Az elejétől kezdve nagyon akartunk, de a bekapott gól után elvesztettük a hitünket, és nem találtuk a kulcsot a problémák megoldásához.

Sok technikai hibát vétettünk, és nem tudtuk megtartani a labdát. A második játékrészben a srácok százszázalékosan odatették magukat, harcoltak, küzdöttek végig, azonban egyenlítő találatunk után ismét hibát követtünk el. Mindkét bekapott gólunkat pontrúgás előzte meg, aminek ez az eredménye. Sajnos ilyen, mikor feszült és eredménykényszerben van egy csapat" – tette hozzá a Paks edzője.

Feltámadt a Honvéd

A Budapest Honvéd 2-0-ra legyőzte a Kaposvári Rákóczit az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A kispesti csapat a legutóbbi négy bajnoki meccsén veretlen maradt, és elmozdult a kiesőzónából.

Az adódó helyzeteket ki kellett volna használni, de egy ideje jellemzi a játékunkat az, hogy hiába alakítunk ki lehetőségeket, ezeket nem tudjuk értékesíteni. Ezt kihasználhatta volna az ellenfél, s visszatérhetett volna a mérkőzésbe" - értékelt Giuseppe Sannino, a Honvéd olasz mestere.

A gyenge kezdés után a Honvéd már a középmezőny elején van Forrás: MTI/EPA/Toms Kalnins

"Felkészültünk a Honvéd játékára, tudtuk, hogy mit várhatunk tőlük, de az első félidőben megilletődötten futballoztunk, hagytuk játszani az ellenfelet.

Nem vállaltuk fel az egy az egy elleni párharcokat, ami megteremthette volna a ritmusváltásokat. A második félidőben próbáltuk feljebb tolni a védekezést és bátrabban futballozni, ez sikerült is. Kiegyenlítettebb volt a játék, előttünk is adódtak lehetőségek, s bíztunk benne, hogy sikerül majd gólt szerezni és szorosabbá tenni a mérkőzést. Sokat tettünk ezért, forgattuk a széleket, érkezetek jó beadások, de sajnos ez kevés volt a gólhoz. A mérkőzés összképét tekintve megérdemelt a Honvéd sikere" - értékelt a Rákóczi vezetőedzője, Disztl Péter.

A Honvéd három vereséget és egy döntetlent követően először nyert házigazdaként a bajnoki szezonban. A sereghajtó Rákóczi hatodik idegenbeli mérkőzésén ötödször kapott ki.

A Mezőkövesd tartja a lépést a Fehérvárral és a Fradival

A Mezőkövesd gyönyörű gólokkal nyert a Debrecen ellen. Kuttor Attila együttese három nyeretlenül megvívott hazai bajnoki után gyűjtötte be ismét a három pontot otthon.

Azt gondolom, nagyon nagy fegyvertény, hogy győzni tudtunk a tavalyi bronzérmes ellen, és egy harcos, kemény mérkőzésen gyűjtöttük be a három pontot" – mondta a lefújás után a Mezőkövesd edzője.

„Az első félidőben jól játszott a csapat, úgy érzem, hogy sikerült kontrollálni a Mezőkövesd játékát. Veszélyes támadásaink voltak, de az első játékrész utolsó percében elnéztünk egy szituációt, és abból a támadásból gólt kaptunk. Mondanom sem kell, a lehető legrosszabbkor jött ez a találat. A második kapott gólunkat is nagy védelmi hiba előzte meg, annak ellenére, hogy ebben a periódusban rá tudtuk erőltetni akaratunkat a hazaiakra. Vissza is álltak, sikerült is szépíteni, de sajnos egy újabb hiba megpecsételte a sorsunkat.

– értékelt Herczeg András, a DVSC edzője.

A DVSC 2019-ben idegenben mindössze egyszer, a Bp. Honvéd ellen tudott győzni.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
MOL Fehérvár FC-Ferencvárosi TC 1-2
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 3-1
Újpest FC-Zalaegerszeg 0-0
Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi FC 2-0
Kisvárda Master Good-Puskás Akadémia FC 0-1
Paksi FC-Diósgyőri VTK 1-2

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 30 21 4 5 73-27 46 68
GY
GY
GY
D
GY
I
2.
Paksi FC 30 16 9 5 48-40 8 53
V
V
V
V
GY
I
3.
Fehérvár FC 30 15 10 5 51-39 12 50
D
GY
GY
D
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 30 12 8 10 49-31 18 46
D
GY
GY
GY
V
I
5.
DVSC 30 13 11 6 46-39 7 45
GY
V
GY
V
GY
I
6.
MTK Budapest 30 12 11 7 41-54 -13 43
D
GY
D
GY
V
I
7.
DVTK 30 11 11 8 48-49 -1 41
D
V
D
GY
D
I
8.
ZTE FC 30 11 13 6 50-56 -6 39
GY
GY
V
D
GY
I
9.
Kecskeméti TE 30 11 14 5 40-44 -4 38
D
V
V
GY
D
I
10.
Újpest FC 30 10 16 4 38-62 -24 34
GY
V
V
V
V
I
Teljes lista