Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Első magyarként adott koncertet a világhírű stadionban Havasi Balázs

Havasi Balázs
Wembley Aréna
Vágólapra másolva!
Havasi Balázs első magyarként lépett fel vasárnap a Wembley Arénában. Ahogy korábban a New York-i Carnegie Hallban vagy a Sydney-i Operaházban, úgy Londonban is telt házas volt a koncert. 
Vágólapra másolva!

Havasi Balázs első magyarként lépett fel vasárnap a világ egyik leghíresebb koncerhelyszínének számító londoni Wembley Arénában, amit 1934-ben nyitottak meg. A koncert telt házas volt, és Havasi Balázs idén 10 éves produkciójára

világszerte már több mint félmililó jegy kelt el.

Az elmúlt években a magyar produkció a világ legfontosabb koncerthelyszínein járt. Ilyen volt a berlini Mercedes-Benz Arena, a New York-i Carnegie Hall vagy a Sydney-i Operaház, most pedig a londoni Wembley Stadion.

Havasi Balázs a Wembley-ben Forrás: HAVASI ENTERTAINMENT

„Tizenöt éve volt egy álmom. Szerettem volna létrehozni egy nagyszabású kulturális produkciót, ami a saját zeném mellett tradicionális magyar népzenei értékekből is építkezik.

és kimondhattam azt a mondatot, ami minden nemzetközi művész egyik legnagyobb vágya: Jó estét, Wembley” – nyilatkozta Havasi Balázs a koncertről. A műsor egyik érdekessége, hogy a hangzás és az egyedi látványvilág

teljes egészében magyar technikára épül,

még a külföldi koncerthelyszíneken is. Ezért a Wembley Arénába már napokkal a koncert előtt elindult a Visual Europe Production karavánja: a 300 négyzetméteres színpad megtöltéséhez szükséges 500 köbméternyi felszerelést 6 kamion szállította.

Havasi Balázs közönsége a Wembley-ben Forrás: HAVASI ENTERTAINMENT

A show több mint 160 ember összehangolt munkájának eredménye, a siker a 20 sofőrön és a 100-nál is több művészen kívül egy 45 fős technikai stáb érdeme is. Londonban Havasi Balázs mellett színpadra lépett többek között Pál István Szalonna és Bandája, Szirtes Edina Mókus, Szokolay Dongó Balázs és Kiss Endi. A karmester pedig Pejtsik Péter volt. A HAVASI Symphonic az év végén visszatér a Papp László Budapest Sportarénába, ahol december 7-től három koncerttel ünnepli 10 éves születésnapját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről