A Fidesz-KDNP pártszövetség olyan, mint egy jó házasság

Vágólapra másolva!
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában az Európa Tanács közgyűléséről, a magyar álláspontról, a kormánypártok együttműködéséről beszélt, de szóba került az Emberi Jogok Európai Bíróságának több ítélete, a börtönbiznisz és az erre adott válaszok is.
Vágólapra másolva!

A képviselő elmondta, az Európa Tanács most tartja évi rendes első parlamenti közgyűlését, amelyen részt is fog venni, mint a magyar küldöttség kormánypárti tagja. Mint megjegyezte, az Európa tanács egy jóval bővebb közösség, mint az EU, 47 tagállammal. A magyar delegáció elsősorban a kisebbségi jogok védelme, különös tekintettel az ukrajnai helyzet miatt utazik Strasbourgba, véleménye szerint, miután az Európa Tanács az Emberi Jogok Európai Egyezményén alapul, ezért elsősorban itt lehet valamilyen eredményt elérni. Magyarország minden alkalommal felhívta a figyelmet az ukrajnai jogsértésekre, ma már a Velencei Bizottság is határozott véleménnyel van erről, pontosabban az ukrán oktatási és a nyelvtörvényről.

A politikus Harrach Péter frakcióvezető korábbi kijelentésére, mely szerint a KDNP önállóan is bejutna a Parlamentbe úgy reagált, pártja az egyetlen történelmi párt ma Magyarországon, akiket még Antall József, az első szabadon választott miniszterelnök és Helmuth Kohl, a CDU elnöke, Németország kancellárja hívott meg az Európai Néppártba, ez azt is jelenti – tette hozzá, nekik ott helyük van. Harrach Péterrel semmiképpen sem szeretne vitatkozni, azt hozzáfűzte, a Fidesz-KDNP pártszövetség olyan, mint egy jó házasság, ahol nem arról beszélnek a felek, hogy mi történne akkor, ha külön kellene élni, sokkal inkább azon dolgoznak, hogy a házasság valóban jó maradjon.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.