A börtönbiznisz egyik legnagyobb nyertese: Fahidi Gergely ügyvéd

Fahidi Gergely ügyvéd
Vágólapra másolva!
Félmilliárdnál is többet keresett elítélt bűnözők jogi képviseletéből Fahidi Gergely ügyvéd. Fahidi karrierje tipikus a börtönbiznisz szereplői között: tanult a Soros-féle CEU-n, dolgozott a szintén az amerikai milliárdos által finanszírozott Helsinki Bizottságnak, és több mint 20 éven át a HVG-nek is a munkatársa volt.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évek során önálló üzletággá fejlődő börtönbiznisz egyik legnagyobb nyertese az „Ügyvédek a Demokratikus Jogállamért Egyesület" nevű kormányellenes civil szervezet egyik vezető tagja, Fahidi Gergely ügyvéd.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Fahidi a börtönbiznisz legnagyobb nyerteseinek listáján a negyedik helyen szerepel.

Összesen 324 ügyben képviselt elítélt bűnözőket a magyar állammal szemben, kártérítés gyanánt az ügyvédi irodája pedig 516 951 040 forintot kapott.

Forrás: ORIGO

Az „Ügyvédek a Demokratikus Jogállamért Egyesület" honlapján elérhető információk alapján ő büszke e tevékenységére.

Egyébként - saját bevallása szerint - szabadelvű, liberális nézeteket vall, illetve „jogvédőként" jellemzi saját magát.

Fahidi posztgraduális tanulmányokat folytatott a Soros György amerikai milliárdos által alapított és működtetett CEU-n.

Más módon is kötődik Soroshoz, ugyanis

pro bono ügyvédi munkát végzett a szintén az amerikai milliárdos által pénzelt Magyar Helsinki Bizottságnak.

Több mint két évtizeden át pedig dolgozott a HVG-nek.

Fahidi Gergely Forrás: Facebook

Egyik, 2018-ban írt véleménycikkében „ellustult fotel-forradalmárként" jellemezte saját magát.

Írásában az ellenzéki képviselők MTVA-s botrányát, és az azt követő rendőri intézkedést érintette: a hatóságok beavatkozását az 1944-ben történt zsidóüldözésekhez, illetve a megszálló nácik ténykedéséhez hasonlította: „A magyar rendőrség ugyanúgy nem védte az erőszaknak kitett képviselőket 2018-ban, ahogyan 1944-ben" - közölte.

Ezt nyugodtan nevezhetjük a náci bűnök relativizálásának is.

Elmondása szerint annyira felkavarták a történtek, hogy saját maga telefonált be „a 112-re, jelezve, hogy országgyűlési képviselőkkel szemben erőszakot alkalmaznak".

A jogállamhoz és az ártatlanok meghurcolásához fűződő viszonyáról sokat elmond, hogy 2010-ben a HVG-ben írt cikkében az ellen tiltakozott, hogy a második Orbán-kormány egy semmisségi törvénnyel eltörölte azoknak a büntetéseit, akiket a 2006-os gyurcsányista rendőrterror után csak az ügyben nem elfogulatlan rendőrök tanúvallomásai alapján ítéltek el.

A közösségi oldala alapján Fahidi nemrég azon háborgott, hogy kormány megszüntette a számára rendkívül jövedelmező börtönbizniszt.

Forrás: FACEBOOK

Annak ellenére, hogy számára (is) egyelőre véget ért a börtönbizniszből való jövedelemszerzés, a Facebook-oldalán nyíltan közölte, hogy

Vagyis Fahidi nyilvánvalóan nem akarja feladni a börtönbizniszt.

Forrás: Google Maps

Nem véletlen: Magyar Györgyhöz hasonlóan Fahidi Gergely is Budapest egyik legdrágább környékén lakik, ő a XIII. kerületben.

Magyar György büszkén pózol a Lexusszal Forrás: Origo

Ahogy azt megírtuk, Magyar György ügyvéd, a börtönbiznisz másik nagy nyertese, luxuskörülmények között él. A cégadatbázis szerint Budapest egyik legelitebb és legdrágább árfekvésű helyén, a belvárosban van a bejelentett lakcíme. Jellemző, hogy mennyire természetesnek tartja a luxus életmódot: a Lóerő autós portálnak 2017-ben arról beszélt, hogy neki "a Lexus tökéletesen elég", és mindig is ilyen márkájú autója volt, van és lesz. Vagyis úgy ítéli meg: szerénységre vall, hogy csak egy olyan luxusautót használ (Lexus RX 450), amelynek az ára extrák nélkül - 2020-as katalógus szerint - 21 millió forint.