Három norvégot is börtönbe zárhatnak migránsok sértegetése miatt

Vágólapra másolva!
Migránsokat sértettek meg, ezért kerültek bíróság elé. Azokat a bevándorlókat viszont nem büntették meg, akik trágárkodtak, és azt mondták egy rádióinterjúban, hogy túl kevés ruhát viselnek a norvég nők, ezért erőszakolják meg őket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség a Voice of Europe információira hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Nemrég egy norvég rádióinterjúban néhány fiatal szomáliai migráns kijelentette, hogy

A gyűlöletbeszédről szóló törvény szerint ez nem rasszista kijelentés, jóllehet a legtöbb norvég annak tartja.

Közben, sajtóinformációk alapján,

a napokban három norvég is bíróság elé kerül majd gyűlöletbeszéd miatt, és mindhárman akár 3 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Egy norvég börtön. A kép illusztráció. Forrás: V4NA

Az egyik vádlott egy 60-as éveiben járó férfi, aki tavaly Oslo Töyen kerületében rákiáltott három bevándorló nőre, hogy „feketék, menjetek haza, itt nemkívánatosak vagytok".

Az esetből per lett, amelynek a végén a férfit 10 ezer norvég koronára (nagyjából ezer euró) büntették meg.

Ő azonban ezt nem fizette ki, ezért most ismét a bíróság elé áll.

A második vádlott egy 50-es éveiben járó nő, aki szintén a „feketék" kifejezést kiabálta egy fiatal afrikaiakból álló csoport felé egy oslói bevásárlóközpontban. Állítólag náci karlendítés mellett még „Heil Hitler"- t is mondott néhány rendőr szeme láttára.

A külföldiekkel szembeni, úgynevezett „gyűlöletbeszéd" harmadik felvonásaként, egy férfit azzal vádolnak, hogy tavaly nyáron egy oslói villamoson „undorodva" kiabált egy bevándorló nőre, majd az incidens után megütötte a villamos vezetőjét.