Bajkai István: A kormány hatékony és gyors intézkedéseket hoz a koronavírus idején

Bajkai István, országgyűlési képviselő
Bajkai István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője.
Vágólapra másolva!
Most is látszik, hogy a kormány milyen hatékony és gyors intézkedéseket hoz, ellentétben számos más nyugat-európai országgal, de magával az Európai Unióval is, amelynek most még nincsen semmilyen elképzelése arról, hogy milyen segítséget tud nyújtani - minderről Bajkai istván, a Fidesz országgyűlési képviselője beszélt a Heti TV-nek. Ezért is fordult a magyar kormány oda, ahonnan be lehetett szerezni a szükséges eszközöket, a Távol-Kelethez, elsősorban Kínához. Arról nem beszélve, hogy a védőmaszkokat már itthon is nagy mennyiségben gyártják, ami szintén sokat jelent a járvány elleni küzdelemben - tette hozzá. 
Vágólapra másolva!

A politikus értékelte a parlament hétfői ülésén történteket, mint felidézte, az Alaptörvény úgy rendelkezik, hogy a rendkívüli helyzetekben a kormány lépéseinek 15 napos életideje van, a kormánypártok azt szerették volna elérni, hogy a vészhelyzet, az alatta életre hívott szabályok határidő nélkül történjenek meg, miután most nem lehet még tudni, meddig áll fenn a veszélyhelyzet.

Hozzátette, sajnos ez nem valósult meg, mivel az előterjesztést 52 ellenzéki képviselő nem támogatta, amivel véleménye szerint most értékes napokat veszíthet az ország a járvány elleni küzdelemben. Most az a helyzet, hogy a Parlament a normális menetrendben tér vissza ehhez a kérdéshez a jövő héten, amihez már elegendő lesz a kétharmados többség, ezt a Fidesz-KDNP képviselői biztosítják majd.

A koronavírus-járvány elleni csatában nagy szükség van a különböző eszközökre, amelyekből most egy nagyobb adag érkezett meg Kínából, lélegeztető-gépekkel, maszkokkal, kesztyűkkel. Bajkai István ennek kapcsán azt emelte ki,

most is látszik, hogy a kormány milyen hatékony és gyors intézkedéseket hoz, ellentétben számos más nyugat-európai országgal, de magával az Európai Unióval is, amelynek most még nincsen semmilyen elképzelése arról, hogy milyen segítséget tud nyújtani.

Ezért is fordult a magyar kormány oda, ahonnan be lehetett szerezni a szükséges eszközöket, a Távol-Kelethez, elsősorban Kínához. Arról nem beszélve, hogy a védőmaszkokat már itthon is nagy mennyiségben gyártják, ami szintén sokat jelent a járvány elleni küzdelemben. Elmondható, jelenleg Magyarország több forrásra tud támaszkodni, amihez az is hozzájárul, ahogy a képviselő idézte a miniszterelnököt, hogy a külföldön dolgozó magyar diplomaták sokasága dolgozik azon, hogy minél több eszköz álljon itthon rendelkezésre.

A hazai élelmiszerellátásban nincs és nem is lesz semmilyen gond, hiszen a magyar mezőgazdaság nagyszerűen teljesít

- emelte ki Bajkai István. Abban is lehet bízni, hogy a magyar mezőgazdasági termékek piacai továbbra is meglesznek, mind itthon, mind külföldön, ezen a mostani járvány sem fog változtatni.