Bajkai István: A kormány a munkahelyek védelmét tekinti elsődlegesnek

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a koronavírus-járvány elleni küzdelemről, a kormány gazdaságvédelmi terveiről.
Vágólapra másolva!

A politikus beszélt a miniszterelnök által bejelentett gazdaságvédelmi akcióterv legújabb részéről, mint megjegyezte, már március 11-én, az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetésekor is már fontos a magyar gazdaság védelmében jelentős programokat is meghirdetett a kormány.

. Ezek elsősorban azt jelentik, hogy elsősorban az első vonalban dolgozó egészségügyi szakemberek legyenek elismerve, mellette azonban a kormányzat arról is döntéseket hozott és hoz, hogy a munkahelyeket is megőrizzék, a gazdaságban a legnagyobb veszteségeket elszenvedőket megsegíteni, hiszen most azt mindenki tudja, ebben a helyzetben nagyon sokan veszítik el a munkájukat.

Bajkai István megerősítette, még folytatódni fog a gazdaságvédelmi akcióterv, de a most bejelentett tervkeretében is komoly támogatásokra számíthatnak azok a vállalkozások, amelyek a veszélyeztetett körben tevékenykednek, mint a turizmus, az építőipar.

Nagyon fontos volt az a bejelentés is, amit szintén a kormányfő tett, mely szerint visszahozzák a 13. havi nyugdíjat.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.