Szédüléssel és szemégéssel kezdődött - erről is beszélt egy koronavírussal fertőzött magyar asszony

SPORT MOUNTAIN SKI WINTER RESTAURANT SNOW AUSTRIA HOLIDAYS PATH SKIER DESIGN GLASS TO SKI TRIPELON-JARRY ONLYWORLD CENTRAL EUROPE EUROPE TYROL ISCHGL PAZNAUN TIROL SILVRETTA HORIZONTAL
PARDORAMA MOUNTAIN RESTAURANT, TOP OF THE PARDATSCHGRAT IN SKI AREA, ISCHGL, PAZNAUN VALLEY, SILVRETTA IN TYROL AREA, AUSTRIA
Vágólapra másolva!
A balatonfüredi Sveicer Anett pincérként dolgozott a koronavírus-járvány ausztriai gócpontjaként ismertté vált síparadicsomban, Ischglben. Hazatéréséről, a karanténról és a betegség lefolyásáról is mesélt.
Vágólapra másolva!

Az ausztriai Ischgl az Alpok egyik legnépszerűbb síparadicsoma, ahova minden télen özönlenek a turisták. Bár többen megbetegedtek,

az utolsó pillanatig jártak a sífelvonók.

Sokáig titkolták a kór jelenlétét a síparadicsomban - mondta Sveicer Anett, aki március 13-án egyedül, autóval indulhatott haza.

- idézi fel főnöke telefonos utasítását a Füred TV-nek.

- mesél a hazatérés nehézségeiről. Megérkezése után természetesen azonnal karanténba vonult.

Saját bevallása szerint a betegség kezdetén eleinte csak szédült, égett a szeme, a füle, az arca, valamint a nyirokcsomói is beduzzadtak, főként esténként.

Az érkezést követő reggelen lett igazán rosszul. Azt mondta, mivel asztmás, félt, hogy még súlyosabb lesz nála a fertőzés.

Légúti panaszai nem voltak, de hányt és fájt a feje, ezért telefonon hívta az orvosát, aki azonnal intézkedett, mentőt küldtek érte. Először azt gondolta, hogy a kórházban elvégeznek rajta egy tesztet és végez is, utána hazamehet, ahol folytatja a házi karantént. De aznap már Ajkán, a kórházban infúziót kapott, másnap reggelre tesztje pozitív eredményt mutatott.

Ekkor beszélt Ausztriában lévő kollégáival és egyikük mondta, hogy neki is pozitív lett a tesztje.

Négy nap elteltével meggyógyult, tesztje akkor már negatív eredményt mutatott, így elhagyhatta a kórházat. A nő azt mondta, szívesen beszélgetne olyanokkal, akik megfertőződnek, hogy könnyebben tudják viselni a betegséget.