Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A magyar jégkoronglegenda szerint kevesebb légiós kellene a bajnokságba

Kovács Csaba visszavonuló jégkorongozó
Kovács Csaba visszavonuló jégkorongozó ad interjút 2017 szeptember 26-án
Vágólapra másolva!
Az NSO készített interjút idősebb Kovács Csabával, aki jelenleg a Magyar Jégkorongszövetség szakmai bizottságának elnöke. A 66 éves egykori kiváló újpesti és válogatott játékos hiányolja a hazai elitképzést és több magyar tehetséget szeretne látni a klubcsapatokban.

A szakember úgy gondolja, hogy több szabványméretű pályára, jól beosztott jégidőre lenne mindenkinek szüksége, hogy a fejlődés lehetősége adott legyen. Emellett a svájci rendszert érdemes lenne másolni, és több olyan edzőt is idecsábítani, akik a tudásukkal segítenék a hazai képzést és akiktől a magyar trénerek tanulhatnának.

A hatszoros magyar bajnok szerint az itthoni bajnokságban korlátozni kellene a légiósok létszámát, meg kellene találni az egyensúlyt.

Akárcsak Svájcban, itt is kevés, de kiemelkedő képességű külföldi hokis kellene, akik húznák felfelé a többi, magyar játékos teljesítményét is. Ezen kívül Kovács támogatja a mentoredző-programot, amit nagyszerű elgondolásnak tart, de szerinte ez a kisebb együttesek fejlesztésében hasznos, az elitképzést hiányolja, pedig az a nagy csapatokat segítené az előrelépésben.

A társasági adóból befolyt pénzek kapcsán Kovács elmondta, hogy azt elsősorban a tömeg- és utánpótlássportra találták ki, ugyanakkor az embereknek reális az elvárása, hogy a befizetett adóforintjaikért cserében fejlődést és eredményeket lássanak.

Mindent egy helyen az Eb-ről