Hosszabb időn át hívható a református lelkigondozói szolgálat

lelkisegély-szolgálat, telefon, telefonhívás, krízishívás, lelkisegély
Volt, aki azért tett panaszt telefonon, mert Bangkokban elaludt masszázs közben, és így is fizetnie kellett (képünk illusztráció).
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt hétfőtől hosszabb időtartamban, reggel nyolc és éjjel egy óra között hívható a református lelkigondozói szolgálat a 06-80-296-844-es ingyenes zöldszámon - tudatta a Magyarországi Református Egyház kommunikációs szolgálata hétfőn.
Vágólapra másolva!

Révész Jánosné, a telefonos szolgálat misszióvezető lelkésze úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány az egyértelmű, fizikai hatásokon túl nagyon komoly lelki súlyokat is helyez rengeteg emberre. A kihívásokra mi a hosszabb időtartammal szeretnénk válaszolni.

– olvasható a közleményben.

Gyakran telefonálnak gyászolók, öngyilkosság szélén álló emberek (képünk illusztráció) Forrás: Science Photo Library/IAN HOOTON/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Ian Hooton

Gondjaikat, kudarcaikat osztják meg

A több mint harminc éve működő szolgálat huszonöt-harminc önkéntes szakemberből áll. A segítő beszélgetések átlagosan húsz percig tartanak, de vannak rövidebb és hosszabb időtartamúak is.

A telefonálók magányosságukból fakadó gondjaikat, kudarcaikat osztják meg, alkoholizmusukról, depressziójukról vagy munkahelyi problémájukról beszélnek a szolgálat munkatársaival.

Gyakran telefonálnak öngyilkosság szélén állók,

gyászolók és egyéb érzelmi problémákkal küzdő emberek - tették hozzá.

A szolgálatról további információ a telefon-lelkigondozas.hu oldalon olvasható.