A vb-selejtezőket is átírhatja a koronavírus-járvány

foci-vb, világbajnokság, vb-trófea
The world cup trophy, designed by Italian sculptor Silvio Gazzaniga, is pictured during the CAF draw, for the second round of Confederation of African Football (CAF) matches for 2022 FIFA World Cup qualification, in the Egyptian capital Cairo on January 21, 2020. (Photo by Mohamed el-Shahed / AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány átírhatja az észak- és közép-amerikai régió (CONCACAF) megszokott labdarúgó világbajnoki selejtezős menetrendjét.

A szervezetet vezető Victor Montagliani egy szerdai interjúban úgy fogalmazott, a szokványos, hatcsapatos, körmérkőzéses selejtező (Hex) helyett másfajta formátumban dőlhet el, mely csapatok utazhatnak jövő novemberben Katarba.

- jelentette ki Montagliani. Hozzátette, a Hexet vélhetően nem fogják tudni megtartani, így több csapat részvételével, egyenes kieséses rendszerben rendezik majd meg a kvalifikáció végső szakaszát.

Néhány kontinensen alaposan átírhatja a jól megszokott selejtezős formátumot a járvány Forrás: AFP/Mohamed El-Shahed

Az eredeti formátum szerint a FIFA-világranglista alapján a zóna hat legmagasabban rangsorolt együttese, Mexikó, az Egyesült Államok, Costa Rica, Jamaica, Honduras és El Salvador nemzeti csapatainak maradt volna esélye a kijutásra, így azonban például a rangsorban hetedik Kanadának is lesz lehetősége erre.

- tette hozzá a CONCACAF-elnök. A zónából a legjobb három kijut a katari világbajnokságra, míg a negyedik pótselejtezőt vív.