Eladósorba került a WB Games

batman arkham knight videojáték
Batman: Arkham Knight
Vágólapra másolva!
Többek közt a Rocksteady is új tulajdonoshoz kerülhet.
Vágólapra másolva!

A nagy játékkiadókra rákérdezve a többségnek jó eséllyel nem a WB Games jut elsőként az eszébe, noha az elmúlt évtizedben az egész játékiparra jelentős hatást bírt stúdiókkal rendelkezik. A zászlóshajó csapatának a Batman: Arkham-szériát életre keltett Rocksteady mondható, de éppen a Middle-earth-játékokat készített Monolith is a birtokában van. A további komoly sikereket elért stúdió még a Netherrealm (Mortal Kombat), a WB Games Montréal (Batman: Arkham Origins), továbbá a 5th Cell (Scribblenauts).

Batman: Arkham Knight Forrás: Rocksteady / WB Games

A CNBC beszámolója szerint az anyacégként funkcionáló AT&T most kivonulna a videojátékos üzletből, olyan 4 milliárd dollárért kívánja értékesíteni a komplett üzletágat. Az eddigi érdeklődők a Take-Two Interactive, az Electronic Arts, továbbá az Activision-Blizzard voltak, azonban korai stádiumban van az eladási procedúra, megállapodást senkivel sem kötött semmiről a vállalat.

A videojátékos részlegtől való megszabadulási kísérlet komoly meglepetést keltett az iparban, hiszen a WB Games saját stúdiói mind meglehetősen sikeresek, ráadásul a filmes és képregényes licencekhez való hozzáférése miatt a kiadónak nem muszáj jelentős kockázatokat vállalva teljesen új szellemi tulajdonokon dolgoznia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!