Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megint rombolt és gyújtogatott a radikális baloldal Párizsban

Vágólapra másolva!
Utcai harcokkal, rombolással végződött az egészségügyi dolgozók békésnek indult felvonulása Párizsban. A Macron egészségügyi politikája elleni demonstrációt ugyanis megszállták fekete ruhás, kapucnis radikális baloldali csoportok. Autókat borogattak fel és szemeteseket gyújtogattak, a rendőrök 24 embert letartóztattak. Az egészségügyi tüntetés szervezői elhatárolódtak a történtektől, az egyik vezető azt mondta: a radikális baloldali vandálok ellopták tőlük a tüntetést - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Rombolás és zavargás lett Párizsban az egészségügyi dolgozók békés felvonulásából, mivel fekete ruhás kapucnis antifasiszták megzavarták a menetet, autókat borogattak és szemeteseket gyújtottak fel.

A közösségi oldalakat elárasztották az incidensekről készült felvételek, sokan felháborodtak azon, amikor egy mozgáskorlátozott matricával ellátott kis autót borítottak fel a tüntetést megzavaró szélsőséges black block-tagok, Marine Le Pen is elítélte a történteket.

A zavargók egy turistabuszra is rátámadtak, de a sofőr szerencséjére időben el tudott menekülni.

Az indulatok az Invalidusok előtti füves részen szabadultak el, rendőrségi források alapján a BFMTV arról számolt be, hogy 250-300 szélsőséges egyén beférkőzött a menetben békésen sétálók közé, és teljesen szétrombolták a felvonulást. A rendőröknek végül könnygázt kellett használniuk a tomboló csürhe megfékezésére.

A megmozdulás egyik szervezője, Patrick Pelloux kihangsúlyozta, hogy az egészségügyi dolgozóknak semmi közük a romboláshoz, és elhatárolódnak az erőszakos cselekedetektől.

Patrick Pelloux ezek után azt is elmondta, hogy saját szemével látta, amint „Adama Traoré" feliratú pólót viselő férfiak felgyújtottak két autót, ezek után a békés felvonulók elhagyták a helyszínt, majd csalódottan hozzátette, hogy a rendbontók ellopták tőlük ezt a felvonulást.

17 óráig 24 személyt tartóztattak le.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről