800 ezer forintot csaltak ki egy idős férfitól

Vágólapra másolva!
A nyomozók őrizetbe vették azt a két férfit, akik a könnyű pénzszerzés reményében idős embereket tévesztettek meg - írja a police.hu.
Vágólapra másolva!

2020. január 15-én egy férfi felhívott egy 82 éves székesfehérvári férfit vezetékes telefonján, otthonában, és a fiának adta ki magát. Azt állította, hogy balesetet okozott, és 800.000 forint készpénzre van szüksége a kár rendezéséhez. Elmondta azt is, hogy hamarosan ismerősét küldi a pénzért. Az idős férfi összeszedte megtakarított pénzét, majd a lakása előtt átadta azt a számára ismeretlen férfinak. Ezek után az elkövető még ugyanazon a napon másik három idős székesfehérvári embertől is próbált hasonló módon pénzt kicsalni, sikertelenül.

A nyomozók és a rendőrök 2020. június 24-én, összehangolt akcióban elfogták a 33 éves tokodi férfit, valamint a 46 éves esztergomi társát, akiket a csalás elkövetésével gyanúsítanak.

A nyomozók H. Jánost és N. Attilát – őrizetbe vételük mellett – egyrendbeli csalás bűntett és háromrendbeli csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. A rendőrök azt is vizsgálják, hogy a két férfi összefüggésbe hozható-e más hasonló bűncselekmények elkövetésével.