Vágólapra másolva!
Cseh László egyelőre fél gőzzel készül. A BVSC-Zugló olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszója a Nemzeti Sportnak elmondta, egyelőre a szárazföldi edzéseken van a hangsúly. A járvány idején a swimswam.hu szakportál Cseh Lászlót választotta minden idők legjobb úszójának a nem olimpiai bajnokok között.

„Egyáltalán nem bántó ez a rangsor, sokkal inkább jó érzés, hogy elismerik az eredményeimet.

Az utóbbi néhány évben inkább éreztem magam megtűrt személynek, többen mintha azt mondták volna, jó, hogy itt vagyok, de talán már jobb lenne, ha átadnám a helyem. Ez persze lehet, hogy jogos felvetés, hiszen a tavalyi világbajnokságon csak egy tízedik helyet tudtam felmutatni, ami a korábbi eredményeimhez képest rosszabb, de szerintem inkább azt mutatja, hogy még mindig képes vagyok ott lenni a világ élvonalában" – mondta Cseh László, akit már csak az olimpia motivál.

Cseh Lászlónak már csak az olimpia a célja Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Aki szeret és akar úszni, az csinálja. Most is. Nekem nem számít, van-e verseny, vagy nincs, nem ennek függvényében dolgozom. Tudom, mi a célom: az olimpia. Márciusban határozottan azt éreztem, az idén nincs realitása annak, hogy olimpiát rendezzenek, a jövőt tekintve viszont nincsenek ilyen érzéseim. De ha mégis eltörlik a tokiói játékokat, jelentsék be minél korábban, mert onnantól elvész minden motivációm, akkor eljön a búcsú ideje. Már lerendeztem magamban, ha nincs olimpia, folytatás sincs. Akkor eljött pályafutásom vége" – tette hozzá a sokszoros bajnok, aki „vegyes úszásra alapozott felkészülést" végez, „aztán meglátjuk, abból milyen leágazások lehetnek."