Próbára bocsátották az iskolatársát bántalmazó fiút

Vágólapra másolva!
Megúszta a felfüggesztett bültetést az a 14 éves fiú, aki a játszótéren bántalmazta ismerősét, mert az sértegette a barátnőjét. 
Vágólapra másolva!

A tizennégy éves fiú október 2-án, délután egy XI. kerületi játszótéren összeveszett egy 11 éves társával, mert az sértegette az egyik lányismerősét. Emiatt

meglökte, majd a nála lévő boxerrel ütlegelni kezdte a fiatalabb fiút, aki szerencsére csak könnyebb sérüléseket szenvedett,de akár súlyosabban is megsebesülhetett volna a veréstől.

A Budapesti I. és XI. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Ifjúságvédelmi Részlege kamaszt súlyos testi sértés kísérlete ésfegyveres garázdaság miatt egy hónapon belül bíróság elé állította.

A bíróság 6 hónap, 1 évre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte,és arra kötelezte, hogy vegyen részt csoportos, terápiás jellegű foglalkozáson.

Az ügyészség szerint az elsőfokú ítélet szerinti felfüggesztett szabadságvesztés és a nevelő jellegű programon való részvételre kötelezés arányos volt a tettel és az általános megelőzést is szolgálta, ezért az ítéletet tudomásul vette.

Az ítélet ellen azonban a fiú, a törvényes képviselője, és ügyvédje is enyhítésért fellebbeztek.

A másodfokú bíróság az ítéletet megváltoztatta, büntetés helyett egy évre próbára bocsátotta.

A bíróság emellett szükségtelennek tartotta a külön magatartási szabályt is, ezért a fiatalnak nem kell résztvennie az előírt terápiás programon. A próbaidő alatt a kamasz pártfogó felügyelet alatt áll - írja az Ügyészség oldala.