Lelassulhat a Windows 10 frissítése

home office számítógépezés irodai otthoni munka windows 10
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Évi egy óriásfrissítésre állhat át 2021-től a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Tegnap kevésbé bizalomgerjesztő hírek érkeztek a Windows 10X kapcsán, amelyek szerint prémium és dupla érintőkijelzős laptopok helyett olcsó Chromebook-riválisokon debütálhat az operációs rendszer, méghozzá erősen lebutított állapotban.

A kép csak illusztráció Forrás: Elly Fairytale / Pexels

Most pozitívabb pletykákról tudunk beszámolni, a ZDNet jól informált Mary Jo Foley-ja szerint részben a Windows 10X fejlesztésének keserves haladása miatt komoly változtatásra készül a Microsoft: 2021-től kezdve évi kettő helyett már csak egyetlen óriásfrissítést adhat ki a normál Windows 10-hez.

Ez nagyon pozitív volna a felhasználók számára, hiszen így ritkábban érkeznének olyan funkciófrissítések a számítógépekre, amelyek előre nem látott, komoly problémákat okozhatnak.

A források szerint jelenleg az az ötlet, hogy idén ősszel megérkezik a Windows 10 May 2020 Update utódja, ám ez csak egy kis jelentőségű patch lesz, a tavaly őszihez hasonlóan az összegző frissítésekkel azonos módon fog települni. Ezután jövő tavasszal piacra kerülhet az említett Windows 10X, azonban a Windows 10 normál kiadásához elvileg nem érkezik majd funkciófrissítés.

A jövő évtől már csak az ősszel jönne óriásfrissítés a Windows 10-hez.

A Windows 10 fejlesztésének lelassítása a források szerint arra vezethető vissza, hogy így a Microsoft rengeteg fejlesztőt át tudna állítani a Windows 10X kalapálására.

Az ARM processzorokon futó Windows már középtávon is kritikus lehet a Microsoft számára, miután az Apple saját fejlesztésűre cseréli az Intel processzorokat a számítógépeiben, ezzel a laptopos piacon minden eddiginél csúnyábban elnáspángolhatja az akkus üzemidő terén a windowsos gépeket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!