Holland pénzből fizették azt a két palesztin terroristát, akik felrobbantottak egy zsidó lányt

Vágólapra másolva!
A holland liberális kormány kénytelen volt elismerni, hogy több éven át, sok millió euróval finanszírozott egy olyan palesztin szervezetet, melynek alkalmazottja volt az a két terrorista, akik meggyilkoltak tavaly egy 17 éves zsidó lányt – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség az izraeli Jerusalem Post információira hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A 17 éves Rina Shnerbet tavaly augusztus 23-án ölte meg egy pokolgép. Gyilkosai a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP), valamint a Mezőgazdasági Munkabizottságok Palesztin Szövetségének (Palestinian Union of Agricultural Work Committees, UAWC) alkalmazottai voltak.

Az egyik gyilkos, Samer Arbid, 2019-es letartóztatásakor az UAWC könyvelője volt.

Ő készítette elő azt a pokolgépes támadást a Tel-Aviv és a Jeruzsálem közötti Dolev nevű településnél amelyben a lány meghalt, az apja, Eitan Shnerb rabbi és a testvére, Dvirot pedig megsérült.

A másik gyilkos, Abdul Razeq Farraj az UAWC pénzügyi és adminisztrációs igazgatója volt, akit négy bűncselekménnyel is megvádoltak. Az NGO Monitor kutatásai alapján Izrael Információs és Dokumentációs Központja (CIDI) és az Egyesült Királyság Izraelnek dolgozó ügyvédei májusban kapcsolatba léptek a hágai liberális kormánnyal, és különböző holland parlamenti képviselőkkel.

Kiderült, hogy

a ramallahi székhelyű UAWC-t, egy holland kapcsolaton keresztül körülbelül 17,5 millió euróval támogatták volna Hollandiából 2013-tól 2021-ig,

úgy, hogy eddig ez a támogatás csak fizetésekre és fenntartási költségekre ment el, és semmi köze nem volt az UAWC nevében szereplő mezőgazdasághoz és ahhoz a pénzhez sem, amelyet a holland kormány a palesztin föld és vízgazdálkodásra szponzorként kifizetett.

Mindezt Stef Blok holland külügyminiszter és Sigrid Kaag fejlesztési miniszter kedden ismerte el a holland parlamentben három jobboldali párt kérdésére adott válaszként - hívja fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet. Azt is hozzátették, hogy

a parlament majd maga dönt arról, hogy mikor és hogyan folyósítja majd a további pénzeket az UAWC-nek.

A CIDI kijelentette, hogy "a hír, miszerint két PFLP terroristát holland adópénzzel fizettek ki, sokkoló, de nem meglepő. Jelentős lépés a miniszterek elismerése, de konkrét intézkedéseket kell tenni annak megakadályozására, hogy a jövőben a palesztin terrorizmust ne finanszírozzák holland adópénzből".

A NGO Monitor reményét fejezte ki, hogy a holland miniszterek kijelentését "komoly szankciók és a holland pénzeszközök visszatérítése követi, valamint olyan biztosítékok bevezetése, amelyek megakadályozzák a közpénzekkel való jövőbeni holland visszaéléseket".