Vállalja a Slovan a pénteki feröeri BL-selejtező mérkőzést

Horizontal
Slovan’s Hungarian midfielder David Holman (L) vies for the ball with Besiktas’ Brazilian defender Douglas during the UEFA Europa League Group K football match SK Slovan Bratislava v Besiktas Istanbul in Bratislava, Slovakia on September 19, 2019. (Photo by VLADIMIR SIMICEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Mint arról korábban több cikkben is beszámoltunk, veszélybe került a Slovan Bratislava Bajnokok Ligája-selejtezős mérkőzése a feröeri KÍ otthonmában, miután a szlovák bajnok egyik stábtagja koronavírusosan érkezett meg a szigetországba. Az UEFA felajánlotta a szlovákoknak, hogy pénteken lejátszhatják a selejtezőt, ha össze tudnak szedni egy csapatra való olyan játékost, akit most nem neveztek. A Slovan vezetői szerda délután jelezték, hogy vállalják a találkozót.

A Slovan honlapján Ivan Kmotrík klubigazgató bejelentette, hogy vállalják a pénteki mérkőzést, egyben köszönetet mondott az UEFA-nak, amely mindent megtett a meccs megrendezéséért, szemben a feröeri hatóságokkal, akik "mindent megtesznek annak érdekében, hogy a találkozóra ne kerüljön sor, és a lehető legnehezebbé tegyék számunkra a helyzetet".

A sportvezető leszögezte, hogy mindenben az UEFA-protokoll szerint jártak el, mind a 18 kiutazott játékosuk negatív tesztet produkált vasárnap és hétfőn is. Hozzátette, Pozsonyból érkeznek futballisták a felnőtt és a junior keret tagjai közül, de továbbra is reménykednek abban, hogy a jelenleg Tórshavnban tartózkodó labdarúgóikra is számíthatnak, hiszen közülük senki sem fertőzött.

"Örülünk, hogy továbbra is van esélyünk, és pénteken harcolhatunk a következő fordulóba jutásért. Úgy gondoljuk, minden a tisztességes játék szellemében fog zajlani, és a továbbjutás a pályán dől majd el" - mondta Ivan Kmotrík.