Kozák Luca szerint már nem irreális cél az olimpiai vagy vb-döntő sem

Kozák Luca, Atlétika, gátfutás
Kozák Luca megfutotta idei legjobbját 100 méter gáton
Vágólapra másolva!
Kozák Luca az augusztusi 12.71 másodperces országos csúcsa után már nem tartja irreális célnak az olimpiai vagy a világbajnoki döntőbe jutást 100 méter gáton.

A debreceni sprinter hétfőn az M4 Sport Sporthíradójában beszélt arról, hogy a Gyulai István Memorialon augusztus közepén elért eredménye - mellyel öt századot javított Siska Xénia 1984 óta fennállt rekordján - még mindig kicsit hihetetlen a számára, annak ellenére, hogy tudta, képes a 12.80 másodpercen belüli futásra. "Ebben a szezonban annyira nem tudtunk tervezni, így előzetesen két-három versenyt jelöltünk ki, az országos bajnokságot, egy turkui viadalt és a Gyulai Memorialt arra, hogy ezeken szeretnék jól futni. Ez sikerült is, mindhármon jó eredményt értem el" - beszélt a számára már lezárult idei szezonról a 24 éves vágtázó, aki az ob-n a 100 gát mellett a 100 méter aranyérmét is begyűjtötte.

Kozák szerint a 12.71 másodperces futással magasra tette a lécet, és most a legfőbb célja, hogy jövőre bizonyítsa, nem csupán egy kifutott eredményről van szó. "Az lesz a nehezebb feladat, hogy stabilan fussak 12.70 és 80 között bármikor, és azután lehet majd továbblépni, hogy az egyéni csúcsomat is javítsam" - beszélt a közeljövőre vonatkozó céljairól Kozák Luca, hozzátéve: ezek közé tartozik az is, hogy az olimpiai döntőért tudjon harcolni a jövő évben. - "Ezzel az idővel ez már nem olyan irreális és lehet nagyot álmodni. Most már tényleg reálisnak tartom, hogy jövőre, vagy esetleg két év múlva az olimpián vagy a vb-n finálét fussak, de ahhoz ott kell jó formában lenni, amiért rengeteget kell dolgozni."

A debreceni atléta a múlt hétvégén a Szuperliga-döntőn versenyzett volna, amit egy kisebb betegség miatt lemondott, ahogy a hátralévő két külföldi viadalát is, így a versenyév lezárult a számára. Amint mondta, most két hét pihenő következik, aztán megkezdi az alapozást a jövő évre.