Bajnai Gordon elismerte: rendszeresen egyeztet Fekete-Győr Andrással

Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Bajnai beiktatása, beiktatás, 2009
Budapest, 2009. április 14. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök (b) gratulál Bajnai Gordon miniszterelnöknek, miután megszavazta a bizalmatlansági indítványt és Bajnai Gordont miniszterelnökké választotta a parlament. A döntést 204 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 8 tartózkodással hozták meg. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Az elmúlt három évben beszélgettem néhányszor Fekete-Győr Andrással a kormányzati tapasztalataimról - írta vasárnap közösségi oldalán Bajnai Gordon, korábbi miniszterelnök, aki a Momentum körüli szerepvállalásáról szóló híreket kommentálta. Elmondása szerint több alkalommal is "kormányzati tapasztalatait" osztotta meg a baloldali pártelnökkel.
Vágólapra másolva!

Terjedelmes írásban reagált Bajnai Gordon a szombati sajtóhírekre, miszerint tanácsadóként segíti a Momentumot. A volt kormányfő nem cáfolta a médiaértesüléseket.

Rendszeresen egyeztettek

Majd felsorolásszerűen ismertette, a politikából való kivonulása óta hogyan segítette a baloldalt. Megemlítette, hogy segítette Karácsony Gergely főpolgármesteri kampányát, a tavalyi uniós választási kampányban nyilvánosan ajánlotta - Gyurcsány Ferenc felesége mellett - Jávor Benedeket, Molnár Csabát, Donáth Annát, Ujhelyi Istvánt (akinek a nevét nem sikerült helyesen leírnia), hozzátette, hogy "az elmúlt három évben néhányszor beszélgettem Fekete-Győr Andrással a kormányzati tapasztalataimról." Ebből pedig az következik, hogy

a baloldali volt miniszterelnök rendszeresen egyeztet a Momentum elnökével.

Bajnai Gordon, korábbi kormányfő nem is olyan régen még Gyurcsány Ferenccel egyeztetett rendszeresen. Most a Momentum környékén bukkant fel. Forrás: MTI/Kovács Attila

Azt, hogy a Momentum szorosabbra fűzte a viszonyt a régi baloldal többszörösen bukott tagjaival, mi sem mutatja jobban, minthogy Fekete-Győr megköszönte Bajnai támogató írását. "Köszönöm az európai ellenzék nevében is, hogy támogatod a törekvéseinket tapasztalataiddal és tudásoddal!" - fogalamzott kedvesen.

Mint ismert, a magyar történelem egyik legnagyobb megszorító csomagja Bajnai Gordon nevéhez fűződik. (Bajnai sokadig visszatérésének kiderülése után most azt állította, hogy politikai szerepet nem akar magának.)

"Ez ugyanaz a bagázs, mint akik tönkretették az országot"

A kormánypártok is reagáltak Bajnai Gordon felbukkanására. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője vasárnap úgy értékelte a 2010 előtti baloldali vezetők térnyerését, hogy

Hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban az már egyértelművé vált, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a baloldal vezére, ő mozgatja a szálakat a baloldali pártok feldarabolásában, a baloldal országos és önkormányzati politikájában is.

Gyurcsány Ferenc volt a politikai mentora Bajnai Gordonnak

"A baloldali politikus - minden demagógia nélkül állíthatjuk - egész életében előbbre helyezte a multinacionális vállalatok és a nemzetközi gazdasági szereplők elvárásait, mint a magyar emberek érdekeit. Nem véletlenül, hiszen politikai mentora és jó barátja Gyurcsány Ferenc, legfőbb anyagi támogatója pedig sokáig maga Soros György volt. A Momentum Bajnai visszahívásával teljes mértékben kapitulált a 2010 előtti baloldali világ előtt, és mára visszavonhatatlanul összevegyült a Gyurcsány vezette régi, baloldali rend szereplőivel." - olvasható cikkünkben, amit a linkre kattintva tud elolvasni.