Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A bajnoki cím ünneplése helyett, munkanélküli lett az edző

Los Angeles Clippers v Denver Nuggets - Game Six SPORT nba BASKETBALL
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - SEPTEMBER 13: Doc Rivers of the LA Clippers high fives Patrick Beverley #21 of the LA Clippers during the first quarter against the Denver Nuggets in Game Six of the Western Conference Second Round during the 2020 NBA Playoffs at AdventHealth Arena at the ESPN Wide World Of Sports Complex on September 12, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Michael Reaves/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A következő szezonban már nem Doc Rivers lesz a vezetőedzője az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Clippersnek.

A hírt a tréner jelentette be Twitter-oldalán, azt viszont nem közölte, hogy elküldték, vagy ő maga döntött a távozásról.

"Amikor elvállaltam a csapat irányítását, az volt a célom, hogy győztes együttest faragjak, egy olyat, ahova a szabadügynök piac legjobbjai is szívesen jönnek, és amelyik bajnokságot nyer. Jó néhányat el tudtam érni a célokból, de volt, amit nem sikerült" - írta Rivers, akit állítólag máris több csapat – Houston Rockets, New Orleans Pelican, Philadelphia 76ers – megkeresett.

A Clippers története során szinte mindig kiscsapatnak számított, Rivers érkezése előtt sosem tudott huzamosabb ideig a liga legjobbjainak az igazi riválisa lenni. Az 58 éves szakemberrel viszont hét szezonból hatszor a rájátszásba jutott és a klub történetének hat legjobb alapszakasz mérlegéből öt a távozó edző nevéhez fűződik.

A szakításban minden bizonnyal szerepet játszik a mostani szezon fájdalmas búcsúja. A Clippers ugyanis tavaly nyáron Kawhi Leonarddal és Paul George-dzsal erősítette meg keretét, és

minden szakember szerint az egyik legnagyobb esélyes volt arra, hogy a Nyugati főcsoportból a nagydöntőbe kerüljön.

A konferencia-elődöntő ötödik meccséig minden jól is alakult a Clippers számára, a Denver Nuggets ellen már 3-1-re vezetett, a folytatásban azonban sorozatban három meccset veszített és kiesett.

Doc Rivers a Clipperst megelőzően négy éven át az Orlando Magicet, majd kilenc szezonon keresztül a Boston Celticset edzette. Utóbbival 2008-ban bajnokságot nyert. Ugyanakkor a liga történetének egyetlen főedzőjeként mondhatja el magáról, hogy három alkalommal (egyszer az Orlandóval, kétszer a Clippersszel) is 3-1-es előnyről bukott el egy playoff-párharcot.

Mindent egy helyen az Eb-ről