Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Dél-koreai toronyház: 80 embert vittek kórházba füstmérgezéssel

Ulszan, Dél-Korea, tűz, 33 emeletes épület
Ulszan, 2020. október 9. Lángol egy 33 emeletes lakóépület a dél-koreai Ulszan városban 2020. október 9-én. A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint legalább 49 ember megsérült a tűzben, amely a 12. emeleten ütött ki, majd terjedt a felsőbb szintekre. Az épület mintegy 380 lakosát kimenekítették. MTI/AP/Yonhap/Kim Yong Te
Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy 33 emeletes épület a dél-koreai Ulszan városában még csütörtökön, a tüzet csak 13 óra alatt sikerült eloltani. A szinte teljesen kiégett épületből több száz embert evakuáltak, 80-an vannak kórházban füstmérgezés miatt.
Vágólapra másolva!

A BBC azt írja, hogy hírügynökségek szerint az oltás többek között azért is tartott ilyen sokáig, mert az erős szél megnehezítette a tűzoltók munkáját.

Így lángolt a 33 emeletes lakóépület még csütörtök este Forrás: MTI/AP/Yonhap/Kim Yong Te

Azt már csütörtökön is tudni lehetett, hogy a lángok az épület középső szintjeinek egyikén csaptak fel. Friss jelentések szerint a 8. és a 12. emelet között.

Tűzoltóhelikopterről ledobott vízzel próbálják megfékezni egy kigyulladt 33 emeletes lakóépület lángjait Forrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Az egyik szemtanú azt mondta, hogy a tűz a külső szigetelés miatt terjedhetett rohamosan felfelé, de a hatóságok egyelőre ezt nem erősítették meg. Még vizsgálják, hogy miért gyulladt ki az épület.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről