Vágólapra másolva!
Nikolics Nemanja élete legfontosabb meccsére készül Izland ellen, és hálás azért, amiért Marco Rossi számít rá. Sajnálja, hogy a szurkolók nem lehetnek ott a lelátón, de tudja, hogy egy ország szorít a válogatott sikeréért, közte a saját gyermekei, akik a TV előtt ülve fognak drukkolni. A támadó rendkívül motivált, és reméli, hogy 2021-ben a Puskás Aréna gyepén Eb-csoportmeccsen léphet majd pályára - olvasható a Nemzeti Sport intetjújában.

Nemanja Nikolics nagyon boldog és hálás azért, amiért Marco Rossi számol vele a magyar nemzeti csapatban. A MOL Fehérvár csatára korábban lemondta a válogatottságot, azonban az olasz szakember nem mondott le róla, és most élete egyik legfontosabb mérkőzésére, a csütörtöki Izland elleni Eb-pótselejtezőre készül.

Az északi csapat ellen korábban már pályára lépett Nikolics, a 2016-os Európa-bajnokság második csoportmeccsén.

Válogatott szinten csak a Norvégia elleni pótselejtező adott többet. Amikor 2015 novemberében kivívtuk az Európa-bajnoki részvétel jogát, olyan boldogságot éreztem, mint talán még soha. Vágyom rá, hogy ezt újra átélhessem." - emlékezett vissza a támadó.

Nikolics bízik az Izland elleni sikerben Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A jelenlegi vírushelyzet nem engedi meg, hogy a csütörtök esti találkozón a drukkerek helyet foglaljanak a lelátón, amit nagy veszteségnek tart, mert rengeteget jelent a magyar csapatnak a hazai szurkolók jelenléte.

Ettől függetlenül azt vallja, a csapatnak alkalmazkodnia kell a körülményekhez, és meg kell tennie mindent, hogy kivívja az Eb-részvételt.

Nikolics úgy látja, a csapat és az egész magyar futball rengeteget fejlődött az elmúlt években, a befektetett energia megtérülni látszik. "A franciaországi Eb-részvételünk után klubszinten is értünk el szép eredményeket, a Ferencváros és a Vidi jóvoltából immár harmadik éve van magyar szereplője valamelyik nemzetközi kupasorozat csoportkörének, a befektetések megtérülni látszanak.

Ezen az úton kell továbbhaladnunk – most a válogatotton a sor. Nagy lehetőség előtt állunk, élnünk kell vele!" -

tette hozzá.

A támadó nagyon optimista, jövő nyáron a Puskás Arénában szeretne Európa-bajnoki csoportmeccseket játszani.

mondta.

Nikolics izgatottan várja az Izland elleni összecsapást, amelyet gyermekei a TV előtt ülve szurkolnak majd végig, és nagyon szeretnék, hogy édesapjuk góllal járuljon hozzá a remélt sikerhez. A támadó viccesen elmondta még, hogy 2021 júniusában abszolút ráér, mert egyik gyermekének sem abban a hónapban lesz a születésnapja.

A magyar válogatott csütörtökön, 20.45-től fogadja zárt kapus Eb-pótselejtezőn Izlandot, a győztes kijut a jövő nyári Európa-bajnokságra.