Szoboszlai Dominik: Miután láttam, hogy a labda a kapuba vágódott, azt sem tudtam mit csináljak

fbl Horizontal
Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai celebrates after scoring the team's second goal during the UEFA European Qualifiers play-off final football match between Hungary and Iceland at the Puskas Arena in Budapest on November 12, 2020. - Hungary won the match 2-1 and qualify for the Euro 2020. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik a 92. percben gyönyörű gólt lőtt Izland kapujába, amivel a magyar válogatott 2016 után a jövő évi Európa-bajnokságra is kijutott. A klasszis támadó röviden nyilatkozott a mérkőzés után, mielőtt elszaladt volna a doppingvizsgálatra kijelölt szobába.

A Salzburg futballistája számára egy hatalmas hullámvasút volt ez a hét, amikor kiderült, hogy negatív lett a koronavírustesztje azonnal kocsiba ült, és meg sem állt Magyarországig.

„Nem tudom, hogy mindenki azt várta-e, hogy én legyek a meccs hőse, végül valóban így jött ki, de a csapat nélkül ez nem sikerült volna" – mondta szerényen Szoboszlai Dominik.

A mérkőzést eldöntő góljára visszaemlékezve így beszélt:

"Láttam, hogy Sala (Sallai Roland) elviszi előlem az embert, és azt is, hogy neki nem passzolhatok, úgyhogy vittem a labdát, ameddig bírtam, aztán húszról elrúgtam, és így sikerült. A gól után átfutott az agyamon, hogy mennyi minden történt velem a pályafutásom kezdte óta, azóta, hogy elkezdtem focizni.

A Szalai Ádám által már közel világklasszisnak nevezett Szoboszlai a meccs után az M4-nek is nyilatkozott, azt itt írtuk meg.