Újabb koronavírusgyógyszer-szállítmány érkezett, ezúttal Japánból

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. október 30. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a dél-koreai Doosan elektromos autóipari beszállító vállalat beruházásbejelentésén Budapesten, a minisztériumban 2020. október 30-án. A Tatabánya melletti gyár építését a kormány vissza nem térítendő támogatással segíti. Ennek összegéről a kormány, a vállalat és az Európai Bizottság között még zajlanak a tárgyalások. A vállalat első százmillió euróból megvalósuló tatabányai gyárát 15 millió euróval támogatták. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Újabb egymillió darab, favipiravir hatóanyagú tabletta érkezett szombaton Magyarországra, ezúttal Japánból, ez segíti a koronavírus miatt kórházban ápolt betegeket abban, hogy minél előbb meggyógyuljanak, és elkerülhessék a tüneteik súlyosabbá válását – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán közzétett videójában.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy egész Európa küzd a világjárvánnyal, Magyarországon is egyre többen fertőződnek meg, és egyre több embert kezelnek kórházban.

Azok a betegek, akiknek már tüneteik vannak, jó, ha szednek olyan favipiravir hatóanyagú gyógyszert, amellyel megelőzhető a tünetek súlyosabbá válása

- tette hozzá a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezért Szijjártó Péter fontosnak nevezte, hogy a gyógyszerből folyamatos ellátás és utánpótlás legyen. Ez az ellátás és utánpótlás keletről érkezik - emelte ki.