Tömegével próbáltak bejutni az országba a migránsok, két embercsempészt is elfogtak a rendőrök

Vágólapra másolva!
Az elmúlt 12 órában 53 illegális migránst, és két osztrák embercsempészt is elfogtak a rendőrök Bács-Kiskun megyében. Csongrád-Csanád megyében 41 migránst tartóztattak fel, de ma délelőtt még rajtuk kívül is érkezett egy 33 fős migránscsoport Szegedre.
Vágólapra másolva!

A rendőrök

53 illegális migránssal, emellett két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében.

December 3-án 17 óra 30 perc és december 4-én 5 óra 30 perc között hat alkalommal, összesen 43 migránst tartóztattak fel Szeged, Deszk, és Mórahalom területén. Ellenőrzésük során a migránsok iraki, afgán, palesztin, líbiai, algériai, illetve szír állampolgárnak vallották magukat.

A szegedi rendőrök éjjel 11 körül a város külterületén, az M43-as autópálya közelében igazoltattak két osztrák autóst. Mindketten öt-öt szír férfit vitt magával.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. A rendőrök az osztrák sofőröket a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre vitték, ahol embercsempészet miatt eljárás indult ellenük, a migránsokat pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 41 illegális migránst tartóztattak fel az elmúlt 12 órában Tompa, Bácsszentgyörgy, Bácsalmás és Hercegszántó területén.

Ellenőrzésük során a migránsok szír és afgán állampolgárnak vallották magukat.

Forrás: Police.hu

Ma reggel 8 óra 20 perckor újabb 33 fős migránscsoportot tartóztattak fel Szeged külterületén, melynek tagjai szíreknek vallották magukat.

Forrás: Police.hu

Mivel a külföldiek egyike sem tudta hitelesen igazolni személyazonosságát, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét,

a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.