Láng Zsolt: Ha Karácsony Gergely továbbra is sunyít, akkor ő is ludas a kamubusz botrányban

M3 metró déli szakasz, Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
"Ha a városvezetés belekeveredett egy ilyen zűrös ügybe, akkor a kampányban átláthatóságot ígérő  főpolgármester miért nem vizsgáltatja ki azt. Miért védi a védhetetlent? - tette fel a kérdést a Kossuth Rádióban Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője a BKV kamubusz botrányának ügyében. A kormánypárti politikus szerint ha Karácsony Gergely továbbra is sunyít, az azt jelenti, ő is ludas a súlyos botrányban.
Vágólapra másolva!

"Nem tudunk róla, hogy forgalomba álltak volna azok a buszok, amire a BKV szerződött" - jelentette ki Láng Zsolt a Vasárnapi Újság című műsorban.

"Miért védi a védhetetlent?"

A Magyar Nemzet szombaton írta meg, hogy a tömegközlekedési cégnél már május 25-én tudtak arról, hogy kockázatos leszerződni a Leisztinger Tamáshoz köthető, offshore hátterű céggel. A laphoz került vizsgálati anyagából egyértelművé vált: a BKV Zrt felügyelőbizottsága tisztában volt azzal, hogy a Tüttő Kata (MSZP) főpolgármester-helyettes korábbi élettársához, Leisztinger Tamáshoz köthető CR-Facilities Zrt.-nél a belső átvilágítás során közepes szintű vállalatbiztonsági kockázatot állapítottak meg.

A fővárosi Fidesz frakcióvezetője kifogásolta, hogy a cégnek nem sikerült "decemberre kiállítani a buszokat.

- szögezte le Láng Zsolt.

Továbbra is hallgat a kamubuszok ügyében Fotó: Koncz Márton - Origo

Miután hosszasan sorolta, milyen pályázati feltételeknek nem felelt meg az "offshore hátterű, kamucég", aláhúzta, hogy "mi úgy érezzük, itt óriási problémák vannak". "Ha a városvezetés belekeveredett egy ilyen zűrös ügybe, akkor a kampányban átláthatóságot ígérő főpolgármester miért nem vizsgáltatja ki azt. Miért védi a védhetetlent?" - tette fel a kérdést a Láng Zsolt, aki szerint erre nincs magyarázat.