Videón a budapesti állatkert óriásvidra-kölykei

Budapesti Állatkert, Fővárosi Állat- és Növénykert, óriás-vidra,
Vágólapra másolva!
Videót tett közzé a Fővárosi Állat- és Növénykert az október elején született óriásvidra-kölykökről. A kicsiket most először láthatja a közönség.
Vágólapra másolva!

Először láthatóak a Fővárosi Állat- és Növénykertben október 7-én született óriásvidra-kölykök. Ahogy pénteki közleményében fogalmaz az intézmény, ezzel a videóval szeretnénk az állatkert barátait már most megajándékozni a közelgő karácsony alkalmából.

– A kis óriásvidrák igazi különlegességnek számítanak, hiszen

– írják.

Az első kicsik elpusztultak

A Dél-Amerikában őshonos, veszélyeztetett óriásvidrák tartásával 2014-ben kezdtek el foglalkozni Budapesten. Az intézményben kezdetben három nőstény volt, közülük ketten testvérek. 2019-ben az egyik állat, Alondra Argentínába utazott, hogy egy akkor induló visszatelepítési programban vegyen részt, egy másik nőstény, Cora pedig szintén ebben az évben a Madridi Állatkertbe került, ahonnan pedig egy hím állat érkezett a budapesti állatkertbe, így már egy tenyészpárra is szert tettek.

Cumana és Madidi találkozása igazi szerelem volt első látásra.

– Idén tavaszra meg is születtek az első Magyarországon világra jött óriásvidrák. Sajnos ezek az állatok azonban csak néhány hétig maradtak életben – írta közleményében az állatkert, hozzátéve, hogy sajnos az óriásvidráknál sajnos nem ritka az ilyesmi:

az elmúlt húsz év állatkerti születésű óriásvidrái közül csak minden harmadik érte meg az egyhónapos kort,

és a vadonban is sok állat pusztul el még kölyökkorban.

– Mi továbbra is bizakodók maradtunk, annál is inkább, mert a szülőpár szoros kapcsolata és az első ellés tapasztalatai alapján számítani lehetett arra, hogy Cumana és Madidi frigyéből amint lehet, újabb kölykök születhetnek – derül ki a közleményből. A két újabb kicsi október 7-én született meg, azonban mivel a járvány miatt a Fővárosi Állat- és Növénykert átmenetileg zárva tart, csak most, videón keresztül tudták megmutatni a kölyköket a közönségnek.